imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Végre – Snapchat filterek kutyáknak!


A kör bezárult: már nemcsak emberek kaphatnak virtuális kutya orrot és füleket, hanem a valódi kutya orr és fül is kaphat virtuális tereptárgyakat.

Hiánypótló űrtechnológiával frissült a Snapchat, mostantól a kutyák sem maradnak ki a jóból. 25 év feletti olvasóinknak egy gyorstalpaló: a Snapchat egy – elsősorban a legfiatalabb korosztálynak szóló – közösségi média alkalmazás, amely korlátozott ideig elérhető képmegosztáson alapul.

Ez az az app, ami az egyéb közösségi média felületeken is egyre jobban elszaporodó nyuszifülekért, kutyaorrokért, egérfogakért felelős. Pár évvel ezelőtt ugyanis az elsők közt kezdték alkalmazni és sikerre vinni az arcfelismerés és a kiterjesztett valóság technológiákat. A szoftver automatikusan felismerte és lekövette a felhasználó arcát, majd tetszés szerinti virtuális elemeket rajzolt rá: szemüveget, kalapot vagy éppen állatarcot.

Annak ellenére tehát, hogy konzervatívabbak szemében bődületes idiótaságnak hathat az egész, technológiai oldalról meglehetősen úttörő volt a koncepció. Innen nézve pedig nem is olyan meglepő, hogy a Snapchat átlépve a fajok közti határokon, mostantól nemcsak emberre, hanem kutyákra is tudja alkalmazni a virtuális bisz-baszokat.

Bizony: az app automatikusan felismeri majd, ha egy kutya kerül lencsevégre, és a választható filterek közt ennek megfelelően különféle, kutyákra szabott AR elemeket jelenít meg. A fentebbi videóban láthatjátok, mit is jelent ez a gyakorlatban.

Alig várjuk, hogy az Apple is utolérje a Snapchatet a technológiával és jöhessenek a kutya Animojik!

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!