imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Végre tényleg Apple Watch alkalmazást kaphat a Spotify


Körülbelül az Apple Watch 2014-es bemutatása óta várja a fél világ, hogy a Spotify előálljon egy épkézláb alkalmazással az Apple okosórájához. Bő három év kellett hozzá, de most úgy tűnik, végre valóra válhat az álom. Már csak a WWDC-ig kell kibírni.

Mindenki más és más célból választja az Apple Watch-ot. Van akinek az értesítések kellenek, van aki az egészségügyi funkciók mozgatnak meg, és persze akad egy népes tábor aki a fitneszfunkciók miatt döntött az okosóra mellett. Személy szerint nekem a zenevezérlés legalább olyan fontos, mint az előbb felsorolt funkciók. Sokkal kényelmesebb úgy számot váltani, vagy hangerőt állítani, hogy nem kell percenként elővegyem az iPhone-om a zsebemből. Igen ám, de Spotify felhasználóként erős hiányérzete támadhat az embernek ezügyben.

Nevesül, hogy egyáltalán nincs a szolgáltatásnak Watch alkalmazása.

A watchOS 4 és az automatikus felugró Now Playing ablak elég sokat segített a helyzeten, de lássuk be, ez még mindig nem váltja ki a saját alkalmazást, inkább csak kompromisszum. A legszebb a történetben, hogy egy lelkes fejlesztő korábban már elkészített egy teljesen használhatónak tűnő, igényesen kinézetű, ráadásul ingyenes alternatívát a Spotify helyett. A Spotty azonban sosem jutott el a felhasználókhoz a névbeli hasonlóságból fakadó szerzői jogi problémák, illetve az eredeti iOS-es appal nagymértékben egyező felület miatt.

Magyarul a Spotify ahelyett, hogy csinált volna egy rendes Apple Watch alkalmazást, megakadályozta a külsős fejlesztőt, hogy elvégezze helyettük a munkát. A történet szerencsére itt még nem ért véget. Andrew Chang a Spotty (később Snowy) mögött álló programozó valamikor tavaly ilyenkor nagy bejelentést tett:

Nagy örömmel jelentem be, hogy mostantól szorosan együttműködésbe fogok lépni a Spotify-jal annak érdekében, hogy elhozzuk a Snowy-t az Apple Watch-ra, a hivatalos iOS-es alkalmazás részeként. A Spotify erőteljes iOS SDK-ja lehetővé tette a Snowy lefejlesztését, azonban alig várom, hogy az egész a következő szintre léphessen a Spotify tapasztalatának és eszközkészletének köszönhetően. Noha nem adhatok semmilyen előrejelzést arra vonatkozóan, hogy mikorra várható a megjelenés, biztosíthatok róla mindenkit, hogy a Spotify Apple Watch-os társalkalmazása úton van.

A Spotify-nak megjött tehát a jobb esze, és felvette a kapcsolatot Changgel, hogy közösen alkossanak valamit. Telt-múlt az idő, de a várható megjelenésről semmi hír nem érkezett. Sokan (köztük én is) már kezdtek lemondani a dologról, amikor egyszercsak berobbant a mostani hír. Bár még csak a remény halvány fénysugaráról van szó, de úgy néz ki, mégiscsak lesz Apple Watch alkalmazásunk.

Egy, a MacRumorsnak nyilatkozó névtelen (és ellenőrizetlen), állítólag a projekten dolgozó forrás szerint az idei WWDC-vel egyetemben megérkezik végre a hivatalos Spotify Watch app is. Az időpontbeli egyezés nem véletlen. Ha minden igaz, a watchOS 5 egyik legnagyobb újdonsága az úgynevezett StreamKit lesz. A keretrendszer lehetővé teszi majd a fejlesztők számára, hogy az LTE-re képes Watch modellek az iPhone-tól teljesen függetlenül is kezelhessék az alkalmazásuk értesítéseit.

A Spotify régóta várt Apple Watch alkalmazása pedig kíváló lehetőség lesz a funkció demonstrálására. Bár értelemszerűen maga a StreamKit minket – egyelőre – nem érint (LTE-s Watch hiányában), de ha ez kell ahhoz, hogy végre megkapjuk az alkalmazást, én nem fogok panaszkodni…

Forrás: MacRumors

A várakozással töltött idő kiválóan eltölthető például az iSTYLE szenzonvégi gigakiárusításának köszönhetően akcióssá vált termékek böngészésével.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!