imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Végre több értelmet nyernek az App Store-os értékelések


Egészen idáig csak korlátozottan volt hasznosíthatóak az App Store-os értékelések. A kronológikus, az értekelés vagy a hasznosság szerinti összevisszaságban alig lehetett kiigazodni. Az Apple most rendbekapta a szekciót és rendszerezhetővé tette az értékeléseket.

Mások visszajelzéseit erősen ajánlott megszívlelni egy alkalmazás vásárlása előtt, főleg ha azzal korábban semmilyen formában nem találkoztunk. Így a marketingszövegen túl, egyenesen a felhasználó-kollégáktól tudhatjuk meg, megéri-e a pénzét az adott app vagy sem.

Ez lenne legalábbis az ideális állapot. Az App Store jelenlegi gyakorlata az értékeléseknek ezen funkcionalitását csak ippeghogy teszi lehetővé. A felhasználók megjegyzései elég nagy összevisszaságban követik egymást. Most a cikk miatt direkt megnéztem a helyzetet és őszintén szólva, én semmilyen rendező elvet nem véltem felfedezni a review-láncon. Egy 2017 novemberi 3 csillagos értékelést simán követett egy 4 évvel ezelőtti 5 csillagos, amit – mintegy köztes megoldásként – egy 4 csillagos kétéves váltott.

Mindegy is, ezen már kár bosszankodni, ugyanis a tavasszal érkező, egyelőre béta állapotban leledző 11.3 megoldást nyújt majd a problémára. Hihetetlen, mire képes egy mezei szűrő, amivel rendezhetővé válnak az értékelések. Merthogy csak ennyire volt szükség a boldogsághoz. Mostantól négy kategória közül választhatunk majd miután rányomtunk a “See all” gombra.

  • Most Helpful – értelemszerűen a leghasznosabbnak ítélt megjegyzések sorakoznak majd itt. Ha esetleg nem tudtad akkor itt egy tipp: ha erősen lenyomsz (3D Touch) egy értékelést, akkor a felugró ablakban megmondhatod hogy hasznosnak vagy épp haszontalannak találtad.
  • Most Favorable – ez az 5 csillagos értékelések gyűjtőpontja lesz.
  • Most Critical – ez meg az 1 csillagosoké. Általában a leghasznosabb tudnivalók itt szoktak felbukkanni, szóval örömteli, hogy beletették a lehetőségek közé.
  • Most Recent – ez meg kronológikus sorba vágja a review-kat. A legfrissebbek legfelül, alattuk a régebbiek.

Forrás: Macrumors

A 11.3-nak nem ez az egyetlen apró újítása, aminek kifejezetten örülhetünk. A fő funkciókról itt olvashatsz többet. Mostmár ráadásul nem csak a fejlesztői, hanem a publikus változat is megérkezett.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!