imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Vékonyabb kerettel jöhet a 16″-es MacBook Pro


Még egy hónap sem telt el a legutóbbi MacBook palettát érintő frissítés óta, azonban a hírek szerint az Apple tovább variálná a termékcsaládot, és egy új üdvöskét vezetne be a 16″-es MacBook Pro személyében. Az állítólagos új modellt igen nagy homály övezi, azonban most megint kicsit tisztábban láthatunk!

A 16″-es MacBook Pro érkezéséről még Ming-Chi Kuo jelentett júniusban, amire sokan kicsit értetlenül néztek. Az egészben legfőképpen az a furcsa, hogy a 15,6″ és a 16″ között olyan kicsi a különbség, hogy felveti a kérdést, hogy biztosan két külön modellről lesz-e szó a jövőben, vagy a 15″-es MacBook Pro mostantól kicsit nagyobb képernyővel fut majd tovább.

Nos, az új hírek fényében még gyanúsabb a történet, hiszen a Digitimes értesülése szerint (akik köztudottan nem feltétlenül megbízhatók) a 15″-es és a 16″-es MacBook Pro is ugyanazt a házat kapják alapvetően, a megjelnítő méretének különbségét pedig majd a kávák elvékonyításával spórolják meg. A kijelző egyébként – az IHS Markit korábbi elemzése szerint – egy 3 072 x 1 920 pixeles LCD képernyő lesz, amit az LG gyárt az Apple számára.

A másik érdekes dolog a nagy MacBook Pro kapcsán az a bemutatás időpontja. A cég általában októberben mutatja be az új Maceket, azonban több forrás is határozottan állítja, hogy az új 16″-es testvérről már szeptemberben leránthatják a leplet. Továbbá ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Kuo szerint az Apple szakítva a Butterfly billentyűzettel ebben az új modellben vezetheti majd be az új ollós mechanikával rendelkező klaviatúráját, a többi MacBook esetében ez csak jövőre várható.

Ming-Chi Kuo továbbra is azt állítja, hogy a 15″-es és a 16″-es MacBook Pro párhuzamosan léteznek majd egymás mellett, azonban többen gondolják azt, hogy a jövőben egyfajta átvezetés is lehet a két modell között. Mindenesetre kívácsian várjuk, hogy mi lesz a végkifejlet, legkésőbb szeptemberben (vagy inkább októberben?) kiderül!

Szerintetek idén tényleg megboríthatja az Apple a hagyományt azáltal, hogy szeptemberben mutatja be az új MacBook Prót?

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!