imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Vékonyodhatnak az iPhone kijelzői


2020 őszén már csak OLED kijelzős iPhone-okat mutat majd be az Apple, amik egy kicsit tovább fejlődnek.

Továbbra is a két koreai techóriás, a Samsung és az LG lesz az új iPhone kijelzők kizárólagos beszálítója – adta hírül piaci forrásokra hivatkozva a koreai ETNews. Ez rossz hír a kínai BOE számára, akik szerették volna átvenni ezt a szerepet.

Ami a legfontosabb a mostani hírekből, hogy az Apple már az alacsonyabbra pozícionált iPhone modelt is OLED kijelzővel szállítja majd. Az iPhone XR és az iPhone 11 modellek eddig LCD panelekkel érkeztek és csak a két-két zászlóshajó kapott OLED paneleket. Ezeket a paneleket vélhetően inkább az LG szállítja majd.

Ami kevésbé fontos, de érdekes: a zászlóshajó 5,4″-es és 6,7″-es kijelzők kicsit vékonyodnak majd. Ezt a Samsung legújabb OLED technológiájának köszönhetően tudják elérni. Eddig az OLED panel és az érintőképernyő külön réteget alkotott, az “Y-OCTA” technológiával viszont képesek az érintőképernyő réteget közvetlenül az OLED-re nyomtatni.

Image result for iphone oled display

Ez akár jelenthetné azt is, hogy az iPhone 12 csúcsmodellek kicsit vékonyodnak majd az ideiekhez képest, de ez korántsem biztos. Tavalyhoz képest az apple növelte a vastagságot, főleg a nagyobb akkumulátorok javára. Így lehet, hogy ezt kis helyett is inkább a nagyobb üzemidőre áldozzák, és nem változtatnak a termékek dimenzióin.

A legnagyobb kérdés a kijelzők kapcsán a következő 10 hónapra így a frissítési ráta maradt. Az iPhone 11 Pro és Pro Max kijelzője még 60Hz-es frissítési rátát tud, ami gyors mozgásoknál nem ad annyira gördülékeny élményt, mint például az iPad Pro 120Hz-es frissítési rátája. Mivel a Google már 90Hz-es frissítési rátával dobta a piacra a Pixel 4-et, így várhatóan jövőre a legtöbb vállalat zászlóshajó készülékénél elvárás lesz a 90 vagy 120Hz.

Forrás: ETNews

Te minek örülnél jobban? Vékonyabb iPhone-nak vagy még több üzemidőnek?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!