imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Vendégfelhasználó kikapcsolása Macen


A Vendégfelhasználó egy optimális megoldás arra az esetre, ha mások is szeretnék használni a számítógépünk, amin személyes adatokat tárolunk, vagy nem szeretnénk nekik rendszergazdai jogosultságot adni. Egyéb esetben valószínűleg nem lesz rá szükségünk, így akár ki is kapcsolhatjuk azt.

Az asztali Maceknél előfordul, hogy egy gépet több felhasználó is igénybe vesz, a MacBookomon viszont személyes és céges adatokat, jelszavak tárolok, ezért nem is adom más kezébe. Egy ilyen gép esetén elegendő egyetlen felhasználói fiók is, a Vendégfiókot néhány kattintás segítéségével ki is kapcsolhatjuk.

 

Először is győződj meg róla, hogy az éppen aktív fiók rendelkezik-e rendszergazdai jogosultsággal. Ezután lépj be a Rendszerbeállításokba, majd válaszd Felhasználók és csoportok menüpontot. Alul kapcsold ki a lakatot (ehhez szükséged lesz az aktuális fiókhoz tartozó jelszóra) és kattints a Vendégfelhasználóra. Vedd ki a pipát a “Vendégek bejelentkezésének engedélyezése erre a számítógépre” opció mellől és zárd be az ablakot.

Ezzel sikerült is kikapcsolni a Vendégfelhasználókat, elméletileg. Ha továbbra sem tűnne el a felhasználó, akkor jelentkezz be vele és a töröld a profilhoz társított összes adatot. Ez után jelentkezz ki és indítsd újra a gépet. Ha mindent jól csináltál, már csak a személyes felhasználói fiók fog megmaradni.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!