imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Vércukorszintmérő az Apple Watch-ba


A CNBC szerint újabb nagy dobásra készül az Apple, vércukorszintmérő szenzorokat raknának az Apple Watch-ba. A hírek szerint egy apró csapat, az Apple főhadiszállásától teljesen elszeparáltságban végzi a fejlesztést szakértők segítségével. Az is kiderült, körülbelül mennyibe kerülhet egy ilyen eszköz kifejlesztése.

Sokszor már meg sem lepődünk rajta, hogy milyen lehetőségek rejlenek a minket körülvevő eszközökben, azonban az Apple most újabb lépést tehet afelé, hogy egészségügyi funkciókkal lássa el az okosóráját. Azaz nem is az okosóráját: ha valóban vércukorszintet mér majd az Apple Watch, akkor nyugodtan hívhatjuk ezentúl a háziorvosunknak is.

A cég számára az elmúlt években kiemelt küldetése lett, hogy a rengeteg kényelmi funkció mellett, amivel az Apple-termékek használata jár, az egészségünkre is pozitív hatással legyenek. Gondoljunk csak a már jó pár évvel ezelőtt elindított Nike partnerségre, ami évről évre egyre több embert vesz rá a sportolásra és a több mozgással töltött időre.

apple_health

Vagy ott van az Egészség alkalmazás, aminek használatával a legapróbb részletekig bevihetjük a személyes egészségügyi adatainkat a Medical ID-be, például azt is, hogy vészhelyzet esetén kit kell értesíteni vagy milyen vércsoporttól kaphatunk vért. Emellett az Apple is úgy látja, hogy nagyon sok kiaknázatlan terület van még az átlagos felhasználók által használt technológiában és az orvostudomány fejlődésében.

A CNBC 3 egybehangzó forrásra hivatkozva tudni véli, hogy az Apple olyan vércukorszintmérőt tervez, amely során nincs szükség az ilyenkor esedékes vérvételre. Az apró csapatot egészségügyi mérnökök alkotják, akik Palo Alto valamely rejtett zugában végzik a fejlesztést, elkülönülve az Apple főhadiszállásától.

http-a.amz_.mshcdn.com-wp-content-uploads-2015-04-Apple-Watch-Edits_No-Watermark-4-2-optimized

A kezdeményezés egy olyan eljárásra épül, amely során az órába épített szenzorok folyamatosan monitorozzák a vércukorszintet annak érdekében, hogy a felhasználó állandó, pontos képet kapjon az egészségügyi állapotáról. Azt beszélik, hogy a kezdeményezés már olyannyira előrehaladott állapotban van, hogy az Apple kivitelezhetőségi próbákat végzett Bay Area-i klinikai telephelyeken, és tanácsadókat vett fel annak érdekében, hogy a szabályozások ösvényeit kibogarásszák.

A témában jártas orvosszakértők szerint kemény fába vágta az Apple a fejszéjét, hiszen a pontos vércukorszint kimutatása az egyik legnagyobb gond az orvoslásban. Ha az Apple-nek valós időben sikerülne pontos adatokkal szolgálnia, akkor az nem csak a viselhető okoseszközöket helyezné új kontextusba, hanem áttörő eredményt jelentene az orvostudományban is. Ám ez a fajta siker nem jön könnyen, a fejlesztés dollármilliárdokba is kerülhet az Apple-nek.

health-cover-2-746x419

Már korábban is azt rebesgették egyes források, hogy valami hasonlóra készül az Apple. Az ötlet még Steve Jobs fejéből pattant ki, ám eddig még soha nem valósult meg. Néhányaknak csak újabb jópofa funkció lehet az órájábán, ám a cukorbetegeknek igazi megváltásként hathat majd egy olyan eszközt hordani, ami az adott pillanatban képes pontosan kimutatni a vércukorszint változását.

Forrás: 9to5mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!