imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Vesd gondolataid (e)papírra – indíts naplót!


A naplóírás újra virágkorát éli. Szerencsére ma már nem kell új körmölnöd, mint Bridget Jonesnak, elég, ha előrántod a telefonod, tableted vagy számítógépet és máris rendezett formában vetheted gondolataid elektronikus papírra, egy két extrával megsépkelve.

Okos eszközeink teljesen a kezünkhöz nőttek. Mondhatnánk, hogy ez nem teljesen normális, viszont, ha úgy vesszük minden kornak megvannak a sajátosságai. Ha most megállítanék tíz random embert az utcán egy tollat kérve tőlük, kb. 10%-ra saccolnám az esélyét, hogy bárkinek akad a táskájában egy. Ugyanez az arány 10-15 évvel ezelőtt valószínűleg közelítette volna a 100%-ot. Mert akkor éppen ez “dívott” és állt rendelkezésre. Már ezt már kezdik felváltani az okoseszközök. Valld be, te is furcsán néznél arra, aki papírral és tollal írná fel például a telefonszámod, ahelyett, hogy elmentené a készülékébe.

Image result for online diary

Ha nem érzed magad elég ambíciózusnak (miért is kéne annak érezned magad?!), hogy publikus blogot vezess és gondolataid megoszd a világgal, most mutatnunk néhány alkalmazást, mellyekkel mégis megőrizheted őket magadnak és az utókornak, ha te is úgy akarod.

Day One Journal

Az App of the Year és Apple Design Award nyertes alkalmazást az egyik legsokrétűbb, de mégis könnyen használható appnak tartják ebben a “műfajban”. Használatával számos formában készíthetsz feljegyzéseket: importált fájlok használatával, activity feeddel, rajzok, fotók, hangjegyzetek és természetesen írott szöveges formában is. Bár a készítői rendesen telepakoltál az az appot funkciókkal, szerencsére gondoltak azokra is, akik az egyszerűséget kedvelik, így egy-két beállítással azonnal eltüntetheted azok a lehetőségeket, melyekre biztosan nincs szükséget.

Az alkalmazás ingyenes verzióban is tökéletesen teszi a dolgát, és mivel a prémium verzió használatáért évente 8 290 Ft-os díjat kell leszurkolni, ezt leginkább csak azon powerusereknek ajánlanánk, akik számára valóban hiányoznak azok a funkciók, amik kizárólag fizetősen érhetők el. Az app ezek nélkül is tökéletesen teszi a dolgát.

Journey

A Day One Journal alternatívájaként tökéletesen működő Journey nemcsak azért jobb, mert a prémium verzió is kevesebb mint a felét kóstálja éves szinten (3 290 Ft), hanem mert multiplatform működik. Ugyanúgy támogatja a képek, audió és videó hozzáadását. Ezen felül szinkronizál még Google Drive-val is és a feljebb említett Day One alkamazással is.

Momento

A Memento alkalmzás, ahogy beszédes neve is mutatja, leginkább abban segít, hogy életed eseményeit a legkönnyebb és legprivátabb módon tudd megörökíteni. Feljegyzések, fotók, videók, helyszínek és tagek segítségével. Különlegessége, hogy social media és egyéb webes integrációt is tartalmaz. Így, amikor visszatekintesz 1-1 eseményre, nem csak a saját feljegyzéseidből táplálkozhatnak emlékeid. Az alkalmazáshoz 3 social feedet adhatsz hozzá ingyenes formában. Még több csatornát évi 1 490 Ft-ért kapcsolhatsz a naplódhoz.

Grid Diary

A hagyományos napló formátummal szaktíva a Grid Diary különböző rácsozott templatek használatával segít ahhoz, hogy gondolataid rendezettebb formában kerüljenek rögzítésre. Így még könnyebben fókuszálhatsz életed bizonyos aspektusaira, hozhatsz létre akár napi kollekciókat, követheted lelkiállapotod alakulását és célokat is tűzhetsz ki magad elé.

Bár az alkalmazás önmagában ingyenes, havi 499 Ft-ért vagy éves 5 190 Ft-ért prémium tagságot is válthatsz, teli király funkciókkal.

Five Minute Journal

Az egyik legérdekesebb alkalmazás a sorban, mely azt igéri, hogy követve a pozitív pszichológia alapelveit, napi 5 perc naplóírással egyből boldogabbá tesz. Az alkalmazás használata igen egyszerű, napi szinten emlékeztet, hogy írj le öt olyan dolgot, amit szeretnél elérni vagy vársz és öt olyat, amiért éppen hálás vagy. Napi szintű rutinkét hidd el, beválik…

Te írtál már valaha naplót?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!