imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Vészhelyzeti kontakt beállítása iPhone-on és Apple Watch-on


Az Apple kiemelt figyelmet fordít a felhasználók védelmére, legyen szó a privát adatokról, vagy épp az egészségükről. Az iPhone és az Apple Watch páros esetén erre különösen ügyeltek, ebbe a cikkben pedig erre fókuszálunk.

Az SOS kontaktok beállítása már korábban is létezett, hiszen az Egészség alkalmazás az Apple Watch lelkét jelenti. Ez az app tárol a testünkről minden olyan adatot, amit a Watch vagy más aktivitás mérő eszközök, például a Nokia termékei összegyűjtenek használat közben. Ebben találunk egy Orvosi azonosító menüpontot (a Beállításokból is meg lehet nyitni), amiben megadhatjuk a magasságunkat, a súlyunkat.

 

De akár a vércsoportunkat is, az allergiákat, érzékenységeket, gyógyszereket amiket éppen szedünk és a többi. Ugyanitt megtaláljuk a Vészhelyzeti kontakt beállításokat, akár több személyt is hozzáadhatunk például szülőket, barátokat, vagy a párunkat. Ezt az Orvosi azonosító segítségével Apple Watch-on és már iPhone is pillanatok alatt előhívhatjuk.

Utóbbi esetén az Apple kicsit bekavart a gombkombinációkkal. iPhone 7 vagy régebbi modelleken az oldalsó gombot nyomjuk meg egymás után ötször, ekkor a Kikapcsolás mellett megjelenik az Orvosi azonosító és a Vészhelyzet opció is. iPhone 8-on és iPhone X-en az oldalsó gombot nyomjuk le hosszan és valamelyik hangerőszabályzót.

Az Orvosi azonosítóból értelemszerűen az előre megadott adatokat lehet kiolvasni, ha viszont az SOS csúszkát húzzuk félre, akkor az iPhone automatikusan tárcsázza a 112-őt.

Apple Watch-on ugyanezt az oldalsó gomb hosszú megnyomásával érhetjük el. Ha ismét hosszan lenyomva tartjuk a gombot, akkor az óra visszaszámol és tárcsázza az adott ország segélyhívóját. Ekkor az iPhone vagy adott esetben a Watch értesítést küld az összes beállított Vészhelyzeti kontaktnak is a pontos tartózkodási helyünkkel együtt.

A fentiek tekintetében azt hiszem megéri kicsit jobban megismerni ezeket a funkciókat azoknak, akik eddig nem tudtak róla, részletesen kitölteni az Orvosi azonosítót, mert baj esetén életet menthetnek.

Szakértők véleménye alapján az Apple Watch az egyik legpontosabb hordható eszköz, a jövőben a pulzuson kívül további hasznos adatok szolgáltatására is képes lehet. A University of California és a Cardiogram app fejlesztői részletesen megvizsgálták a lehetőségeket.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!