imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Vetíts hologramot az iPhone-oddal!


Manapság ahhoz, hogy holografikus képeket vetíts a telefonoddal, nincs szükséged másra, mint egy nem használt CD tokra, egy iPhone-ra és némi kézügyességre. Ha mi el tudtuk készíteni a szerkezetet, akkor neked is biztosan sikerül. A végeredményért pedig abszolút megéri.

Pár éve valakik készítettek egy iPhone koncepció videót, ahol holografikus lehetőségekkel ruházták fel az Apple telefonját. Ez a vásárlók tudatába annyira beleivódott, hogy a mai napig kérdezgetik az üzletekben, hogy mikor jön már egy holografikus kijelzővel felszerelt iPhone. Most itt a megoldás, hiszen egy kis barkácsolás után, ismerőseinknek és barátainknak is meg tudjuk mutatni, hogy milyen lenne, ha tényleg képes lenne az iPhone hologramokat megjeleníteni.

Amire szükséged lesz:
  • Egy fölösleges CD-tok
  • Négyzethálós papír, toll és vonalzó
  • Ragasztószalag és pillanatragasztó
  • Tapétakés vagy szike

A négyzethálós papírra először is szerkesszünk egy trapézt, amelynek az alapjai 6 cm és 1 cm hosszúságúak, a magassága pedig 3,5 cm. Ha ezzel megvagyunk, akkor helyezzük rá a rajzolt trapézra a CD tokot, és vágjunk ki belőle a tapétakés segítségével 4 egybevágó trapézt. A ragasztószalag segítségével formáljunk levágott csúcsú gúlát. Ha pontosak az illesztések, akkor a pillanatragasztó segítségével illeszük össze az éleket. Ha megszáradt a pillanatragasztó, akkor szedjük le a ragasztószalagokat.

Handrás már majdnem elkészítette a szerkezetet.
Handrás már majdnem elkészítette a szerkezetet.

Már nincs más dolgunk, mint elindítani a lentebb található videót, és a megfelelő helyre rakni a szerkezetünket. Fontos, hogy a telefonra csak akkor helyezzük rá, ha a pillanatragasztó teljesen megszáradt, különben a képernyőnk egy ragasztófolttal gazdagodhat. Egy sötétebb szobában már csodálhatjuk is a videóban látható képeket, úgy mintha csak hologramok lennének. Ha mindennel készen vagyunk ezt a videót kell lejátszani az iPhone-on:

Forrás: Youtube

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!