imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Vezeték nélküli töltéshez vett fel fejlesztőket az Apple


A Verge fedezte fel kedden, hogy az Apple a vezeték nélküli töltéssel foglalkozó uBeam cégtől csábított át magához két mérnököt. Egyből megindultak a találgatások, hogy vajon min dolgoznak az Apple-nél.

Mindig érdekes figyelni, hogy mely állásokra keres munkatársakat az Apple, mert ezekből az állásajánlatokból lehetnek sejtéseink, hogy a jövőben milyen technológiákat építenek be a termékeikbe.

A most felvett két mérnök, ultrahangos hullámokkal történő töltésen dolgozik, melyet a uBeam fejlesztett ki. Míg a jelenlegi vezeték nélküli töltéssel rendelkező eszközöknél szükség van valamilyen dokkra, a uBeam megoldásánál távolabbról is tölthetjük a készülékünket. Elég, ha mondjuk a hálószobában elhelyezzük a töltőt, ami akár a nappaliban hagyott telefont is feltölti. Jól hangzik.

Az Apple már 2012-ben benyújtott egy szabadalmat, mely szerint egy olyan töltésen dolgoznak, ami képes egy méter távolságból is tölteni a készülékeinket, anélkül, hogy kábellel csatlakoztatnánk azt, viszont nem elégedettek az egy méteres távolsággal, azt szeretnék, hogy akár egy másik helyiségben is töltődjön a telefonunk vagy az iPadünk. Valószínű, hogy a fentiek miatt alkalmazták most a két új mérnököt.

ubeam

Külföldi oldalakon, sokan egyből arra gondoltak, hogy a két új mérnök alkalmazása nem jelenthet mást, mint azt, hogy az új iPhone-ban elérhető lesz a vezeték nélküli töltés. Ki kell ábrándítsunk mindenkit, a fenti hír, csak annyit jelent, hogy az Apple dolgozik valamiféle megoldáson, ami jobb lehet a jelenleg használtaknál, közel sem biztos, hogy meg is valósul a következő egy évben. Ne felejtsük el, hogy az Apple-nek már most is létezik vezeték nélküli töltéssel rendelkező terméke, ez pedig az Apple Watch. Ha az Apple akarná, az Apple Watchban is működő technológiát bármikor átültethetné az iPhone-ba is, de jól látszik, hogy egy fejlettebb megoldáson gondolkoznak, hiszen az Apple Watch is csak azért kapott vezeték nélküli töltést, mert nincs hely az óra házán egy Lightning csatlakozónak. Vagyis hely lenne, csak nem nézne ki jól még egy lyuk az óra oldalán.

uBeam-offers-long-range-Wi-Fi-like-wireless-charging-technology

Az iPhone vagy az iPad esetében, nem sokkal lennénk előrébb egy, az Apple Watch-hoz hasonló megoldással, hiszen a jelenlegi vezeték nélküli töltőknél most is egy dokkra kell helyezni a készüléket, ami majdnem ugyan az mintha egy kábelt csatlakoztatnánk. Ráadásul, ha érkezik egy hívásunk, a vezeték nélküli töltő esetében megszakad a töltés ha a fülünkhöz emeljük a készüléket, míg a kábeles töltésnél nincs ilyen probléma.

iPhone-6-Awesome-Concept-Shows-Wireless-Charging-and-iView-Case-449585-2

Erre lehet megoldás az ultrahangos technológia, amin az Apple dolgozik, de a veszteségek leküzdése még elég nagy gondot okoz, emiatt pedig akár éveket is igénybe vehet a megvalósítása. Az is nagy kérdés, hogy vajon az emberi szervezetre milyen hatást gyakorolna a levegőben terjedő energia.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!