imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Viaszszobrot kap Steve Wozniak


Ha azt mondjuk Madame Tussauds, valószínűleg mindenkinek beugranak az egészen élethű viaszszobrok, amiket ismert emberekről készítenek. A világ több nagyvárosában is van ilyen kiállítás, persze a „felhozatal” változó.

A San Franciscó-i Madame Tussauds-ban például megtalálhatjuk Steve Jobs és Mark Zuckerberg életnagyságú mását is, persze a Szilícium-völgy közelsége adja a témát, vagyis hogy a technológia világában ismert személyiségekről készítsenek viaszbábukat. Még múlt hónapban bocsátották nyílt szavazásra a kérdést, hogy ki legyen a következő ebben a sorban.

A listában szerepelt többek között például Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója, Frank Oppenheimer, a Manhattan terv tudományos vezetője, George Lucas, Larry Page (Google), Marissa Mayer (Yahoo), és Steve „Woz” Wozniak is, az Apple társalapítója. Most lezárult a szavazás, és legnagyobb örömünkre Steve Wozniak nyert, vagyis hamarosan Steve Jobs mellett őt is testközelből megnézhetik azok, akik ellátogatnak a helyi múzeumba.

Mark Zuckerberg viaszfigurája a San Franciscó-i Madame Tussaudsban. | Kép forrása: Mashable
Mark Zuckerberg viaszfigurája a San Franciscó-i Madame Tussauds-ban. | Kép forrása: Mashable

Nem könnyű feladat egyébként egy ilyen szobor elkészítése, legkorábban valamikor ősszel lesz kész 3-4 hónap aktív munka után. Ehhez Woznak három órán át kell majd mozdulatlanul maradnia, míg 250 különböző mérést végeznek el rajta. Arról nem szólnak a hírek, hogy vajon milyen pózban láthatjuk viszont Steve-et, például egy korai Apple-számítógép mellett, vagy a már-már ikonikusnak számító Segway-jén álldogálva. Woz természetesen nagyon megörült a győzelmének:

Elképesztően izgatott vagyok, hogy beléphetek a Madame Tussauds-családba. Emlékszem, mekkora élmény volt, amikor gyerekkoromban meglátogattuk a londoni múzeumot, és láthattam Mark Knopfler viaszfiguráját. Alig várom, hogy viszont láthassam magamat Jobs mellett – olyan lesz majd, mint a régi szép időkben.

Steve Jobs Madame Tussauds viaszszobra. | Fotó: Joanna T. / Yelp
Steve Jobs Madame Tussauds viaszszobra. | Fotó: Joanna T. / Yelp

A Madame Tussauds ezt írja Wozról a cég weboldalán megjelent sajtóközleményben:

A 64 éves, San Joséban született Steve Wozniak egy igazi ikon a Szilícium-völgyben, és többek között az ő nevéhez köthető a technológia arcának megváltoztatása. Innovatív és nagy hatású tevékenységei sorában nem csak az Apple megalapítása szerepel Steve Jobsszal, hanem számos jótékony vállalkozás is. Ezért választották be az [amerikai] nemzeti feltalálók hírességeinek csarnokába, illetve ezért nyerte el a nagy presztízsű Heinz technológiai díjat 2000-ben – számos más elismeréssel és díjjal együtt.

Ha valaki esetleg arra jár majd ősszel, gondoljon ránk, és küldjön nekünk egy képet a két Steve-ről! :)

Forrás: Madam Tussauds San Francisco via Gizmodo.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!