imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Vicces iPhone 6s reklám érkezett


Folytatódik az Apple reklámhadjárata, amiben az új iPhone 6s készüléket népszerűsítik. Még csak pár nap telt el az előző reklámok óta, de most egy új, humoros szpotot kaptunk, amiben továbbra is a handoff és a Hey Siri funkciókat mutatják be, némileg unorthodox módon.

Emlékeink szerint az iOS 8-ban debütált a Hey Siri funkció, amivel a kezünk használata nélkül tudtuk aktiválni kedvenc személyi asszisztensünket, hogy párbites beszélgetést folytassunk vele. Az egyetlen szépséghiba az volt, hogy ehhez a készülékünket töltőre kellett helyeznünk. Az iPhone 6s és az iOS 9 bemutatásával ez is megváltozott, ugyanis immáron erre sincs szükségünk, ha tippet vagy segítséget akarunk kérni, hála az M9-es koprocesszornak.

hey-siri-ios-9

Az előző alkalommal Jamie Foxxot találták meg, most pedig egy vérbeli humorista, Bill Hader társalog Sirivel, miközben egy akkora szendvicset falatozik, mint a feje. Mivel ehhez a fajta táplálkozáshoz két kéz szükségeltetik, ezért megkéri, hogy olvassal fel az olvasatlan e-mailjeit. Meg is kapja Prince Oseph-től a Life changing opportunity if you please tárgyú levelet, amiben soha vissza nem térő lehetőséget kap, hogy sok pénzt keressen, nulla melóval.

A nigériai hercegtől jött levél sok pénzt (az angol currency jobban rávilágít arra, hogy valutafüggetlenül sok-sok pénzt fogsz keresni) kaphatsz, ha megadod a bankszámla adataidat. Magasabb szinten lévő csalók egy kis előleget is szeretnek kérni. Furcsa, hogy az Apple egy ilyen népszerű átverést tesz reklámtémává, mert bár nyilvánvalóan röhejes az egész (ugye ti sem adnátok meg az adataitokat ismeretlen nigériai, de akár kazah hercegnek sem?), elképesztő módon még a mai napig képesek emberek bedőlni az ehhez hasonló csalásoknak.

Persze pénzt másoktól kicsaló esetek nem ritkák a világtörténelemben, de a nigériai herceg ügye az 1970-es évekre, a második Nigériai Köztársaság idejére nyúlik vissza, amikor is a „hírek szerint” az uralkodó család tagjai különböző banki tranzakciókkal akarták kimenekíteni a vagyonukat az országból. Egyes statisztikák szerint az ez, és az ehhez hasonló átverések világszerte 1,5 milliárd dollárnyi (!) kárt okoztak, azaz ennyi pénzt voltak képesek kicsalni békésen falatozó, együgyü emberekből, mint fent. Úgyhogy addig jó, amíg mi csak nevetünk ezen.

Hadernek nem ez az első Apple reklámos szereplése, a negyedik pénzügyi negyedévben pedig rekord mennyiségű, 48 millió darab iPhone kelt el világszerte.

Forrás: Apple Insider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!