imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Videó mutatja meg a kétkamerás készülékek előnyét


Már biztosan mindenki hallott arról a pletykáról, miszerint az iPhone 7 már két szimultán müködő kamerával fog érkezni. Habár még korán van ahhoz, hogy bármit is kijelentsünk, de ez a hír egyre inkább beigazolódni látszik. Éppen ezért érdemes kicsit azzal is foglalkozni, hogy milyen fejlődést hoz számunkra ez az újítás. Szerencsére nem kell sokat találgatni, hiszen a napokban megjelent egy videó, ami tökéletesen demonstrálja, a két kamera típus közötti különbséget.

A LinX Imaging egy olyan Apple tulajdonban lévő cég, amely főként hordozható készülékekbe készített kamerákat. Az utóbbi időben inkább titkos fejlesztéseket folytattak, így nem igazán lehetett hallani a cégről, a felvásárlás óta. Már a kétkamerás híreszteléseknél gyanús volt a szemfülesebbeknek, hogy talán ez a LinX-szel hozható párhuzamba. Azt, hogy ez a projekt, hogy áll még homály fedi, de a Corephotonics egyik szakembere egy videón demonstrálta, hogy mennyiben tér el egy olyan kamerarendszer, ahol szimultán müködő kamerák dolgoznak, mint ahol csak egy kamera látja el ezt a feladatott. Ez szabad szemmel az alábbi képen is tökéletesen látszik:

camera
Nem kell szakértőnek lenni, egyből látszik, hogy a Corephotonics kamerája sokkal élesebb képet ad vissza.

Az iPhone 6 megjelenésekor elég sok embernek problémái voltak az új dizájnnal, vagyis hogy a kamera védőgyűrűje nincs egy vonalban a telefon hátával. A valóság az, hogy ez nem feltétlen szándékos dizájn, hiszen a telefon vékonyításával ütemet tartó kisebb kamera minőségromláshoz vezetne, amit nyilván nem akar az Apple.  Az újonnan vásárolt technológia pedig pont itt jönne képbe, hiszen a LinX emberei azt nyilatkozták, hogy a több rekeszes kamerájuk egy iPhone 6-nál vékonyabb eszközbe is belefér. Ez már csak azért is érdekes, mert a Corephotonics óriási a jelenlegi iPhone kamerához képest. A LinX megoldásával viszont lehetőség nyílna ugyanezt kisebb méretben kivitelezni.

Ettől függetlenül a szükséges szélesség és a magaság miatt, ha az Apple tényleg használni fogja ezt a technológiát még idén, akkor valószínűleg csak az iPhone 7 Plus készülékben lesz elég hely az új alkatrész számára. Ez viszont egyre komolyabb divergenciát jelentene az egyszerre megjelenő készülékek között.

A videón tökéletesen látszik, hogy az igazi különbség a zoomolásnál mutatkozik meg. A kép sokkal élesebb ráközelítéskor. Az összehasonlításnál legjobban a köröknél figyelhető meg, hogy alig van elmosódás, és ez nagyban javítja a látott kép minőségét.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!