imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Videohívás funkciót kap a Facebook Messenger


Ingyenes videohívás funkcióval bővül a Facebook Messenger üzenetküldő szolgáltatás – jelentette be Stan Chudnovsky, a projektért felelős vezető. A funkcióval a Facebook még jobban megpróbál a vetélytársak nyakára mászni, és egy olyan üzenetküldő és kommunikációs alkalmazást kínálni, ami kiválthatja az összes többi vetélytársát.

Érdekes, hogy előbb jelentették be a pénzküldést mint a videohívást, de elképzelhető, hogy az előbbi funkciót egyszerűbb volt megvalósítani. A Facebook Messenger asztali verziója eddig is rendelkezett ilyen képességgel – melyet a Skype által biztosított technológia támogatott – most azonban iOS-re és Androidra is érkezik majd a videohívás, ráadásul a Facebook saját technikai megoldásával. A funkció Wi-Fi és LTE vagy egyéb mobilhálózatokon is működik majd, fizetni az adatforgalmon felül nem kell érte.

Facebook Messenger videohívás

A videohívásokat roppant egyszerű lesz elindítani, csupán a jobb felső sarokban található kamera ikonra kell kattintanunk egy beszélgetésben. Ezután egy normál hanghíváshoz hasonlóan csörög majd ki az alkalmazás a túloldalon, a beszélgetés közben pedig kiválaszthatjuk, hogy az elő- vagy hátlapi kamerát szeretnénk használni. Chudnovsky azt is elmondta, hogy nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a videó minősége még rossz térerő esetén is kiemelkedő maradjon. Hozzátette továbbá:

A Messenger segítségével eddig is beszélhettünk hangban a barátainkkal és szeretteinkkel bárhol a világban. A videohívás tovább bővíti a Messenger valós idejű kommunikációs tárházát, ezzel biztosítva a havi több mint 600 millió felhasználó számára, hogy elérhessék egymást, bárhonnan, bármikor. Gyors, megbízható, minőségi.

Facebook Messenger videohívás

Egyébként a Messenger felelős az összes internetes hívás 10%-áért, ami azért jelentős piaci részesedést jelent. Az új funkcióval a Facebook egyértelműen a „nagyok”, például a Skype babérjaira tör, a videohívás pedig a folyamatosan fejlesztett Facebook for Work szolgáltatáshoz is jól jöhet. A Facebook ugyan közvetlenül nem profitál az új funkcióból, viszont játékban tartja az online kommunikációs megoldások terén. Sőt, ha sikerül egy normálisan működő videós szolgáltatást összehozniuk, akkor jelentős szeletet hasíthatnak ki a tortából.

A videohívás funkciót az elkövetkező időszakban folyamatosan vezetik majd be a különböző piacokon. Az első körös országok a tegnapi nap folyamán katpák meg, ezek az alábbiak: Belgium, Dánia, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Horvátország, Kanada, Franciaország, Görögország, Írország, Laosz, Lengyelország, Litvánia, Mexikó, Nigéria, Norvégia, Omán, Portugália, és Uruguay. Mint látható, Laosz sikeresen debütált a listán, Magyarországon azonban még várnunk kell a funkcióra. A Facebook ígérete alapján a következő hónapokban folyamatosan aktiválják majd a szolgáltatást a fennmaradó országokban.

Forrás: Facebook via The Verge. Képek: Facebook.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!