imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Videók segítenek az Apple Music használatában


Holnap lejár a három hónapos ingyenes próbaidőszak azok számára, akik elsőként iratkoztak fel az Apple Music-ra, vagyis hamarosan kiderülhet, mennyi felhasználó hajlandó fizetni az eddig ingyenes szolgáltatásért.

Több olyan kritikát olvashattunk, hogy az Apple-től szokatlan módon meglehetősen bonyolultra sikeredett az új Zene alkalmazás. Ez persze egyrészt érthető, hiszen rengeteg új funkcióval bővült, és egy teljesen új szolgáltatást tartalmaz, azonban ez nem feltétlenül vigasztalja azokat, akik az évek során hozzászoktak az előző változathoz.

Úgy tűnik, az Apple is meghallotta a panaszokat – hogy erre miért volt szükségük három hónapra, azt most ne feszegessük –, így készítettek egy egész sor videót, amiben elmagyarázzák az új Zene alkalmazás, vagyis elsősorban az Apple Music használatát. Ezek először a cég weboldalára kerültek fel, de aztán feltöltötték őket a YouTube-ra is, így gyakorlatilag bárhonnan elérhetjük a bemutatókat, melyekben a Beats 1 DJ-je, Julie Adenuga segít eligazodni a szolgáltatásban.

Az első videóban az „Önnek” (For You) funkció használatát ismertetik. Erre különösen büszke az Apple, ugyanis állításuk szerint a versenytársaknál sokkal pontosabb ajánlatokat kapunk.

 

A második videóban az újdonságokat bemutató füllel foglalkoznak. Itt találjuk többek között a valódi emberek által kézzel összeválogatott (kézműves!) lejátszási listákat is, valamint természetesen a népszerű újdonságokat.

A harmadik videó az online rádióadókról szól, elsősorban az Apple saját élő csatornájáról, a Beats 1-ról. Ez sajnos továbbra sem érhető el hazánkban, de a bemutatóból azért felkészülhetünk arra, hogyan kezeljük majd, ha egyszer csak feltűnik a mi készülékeinken is. Röviden szó esik a többi, nem DJ-k által vezetett hagyományos online rádióadóról is.

A negyedik videóban a Connect kerül bemutatásra, vagyis az Apple Music azon közösségi szolgáltatása, melyen keresztül előadókat követhetünk, exkluzív tartalmakhoz juthatunk, hozzászólhatunk a megosztásaikhoz, stb.

Kaptak egy videót a saját zenéink is, melyek korábban gyakorlatilag önmagukban jelentették a Zene alkalmazást. Ebből a bemutatóból kiderül, hogyan használhatjuk az appot a régi szokásainknak megfelelően az új kezelőfelületen.

Kaptak egy külön videót az Apple Music lejátszási listái is, melyben megmutatják a különböző szempontok alapján kézzel összeállított gyűjteményeket.

Végül pedig a hetedik videóban azt nézhetjük meg, hogy állíthatunk össze saját lejátszási listákat, akár a készülékünkön és az Apple Music-ban tárolt zeneszámok kombinációjából is, egyedi borítóképpel.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!