imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Videón az idei iPhone-ok méretarányos dummy modelljei


A Mac Otakara névre hallgató blog híresen jól informált ami az Apple ázsiai beszállítóit illeti. Ezúttal videón mutatják be, mekkorák lehetnek az idén piacra kerülő iPhone-ok. 

A japán blog olyannyira tudni véli az iPhone X modellek következő generációjának paramétereit, hogy  készítettek is egy videót, amin az idén megjelenő három új modell méretarányait láthatjuk 3D nyomtatott dummy telefonokon. Mivel alig 3 hónapra vagyunk a megjelenéstől ezért az Apple beszállítói, beleértve a tokgyártókat is, már szinte biztosan tudják mire lehet számítani idén.

Néha azért akadnak félresiklások, de ha visszaemlékezünk tavaly tavasszal szintén tokgyártók buktatták le az iPhone X jellegzetes elforgatott dupla kameráját és meglehetősen egyedi formavilágát. Az utóbbi időben több forrás is megénekelte, hogy idén három új modellel bővül az iPhone paletta, és ezúttal mindegyik az iPhone X teljesképernyős, kamerszigettel megáldott formavilágát fogja követni.

Jelen állás szerint a jelenleg is kapható iPhone X új kiadása idén is megkap minden földi jót, 5,8″-os képernyőmérete változatlan marad, ugyanakkor méretben mégis akadhat egy aprócska változás. A Mac Otakara szerint a beszállítók 143,65 mm x 72.03 mm x 7,69 mm méretekkel dolgoznak, ez 1,1 milliméterrel szélesebb, mint a jelenlegi. A blog azt is megjegyzi, hogy valószínűleg ez az infó téves, de a jelenlegi tokok még épphogy passzolnak a kissé megnövekedett dummy modellre is.

Ami azonban ennél is érdekesebb az a két nagyobbik modell. Ezek körül rengeteg a találgatás, mégis az a forgatókönyv tűnik a legvalószínűbbnek, hogy érkezik egy valamivel olcsóbb középső modell, ami az OLED technológia helyett mezei LCD panelt kap, illetve a zászlóshajó gigantikus változata amit 6,4-6,5″-osra saccolnak Apple-jósaink.

Ami így leírva brutálisan nagynak ígérkezik, viszont ha megnézzük a méreteket akkor a ház mérete valójában kisebb, mint a jelenleg kapható iPhone 8 Plus modelleké. A Mac Otakara egyébként úgy tudja végülis 6,4″-os OLED kijelzőt kap majd ez a modell és 157,53mm x 77,44 mm x 7,85mm méretekkel fog bírni. A Plus modellek ezzel szemben 158,4 mm x 78,1 mm 7,5 mm kiterjedésűek jelenleg.

A számokat összevetve is kijön a képlet, örülhetnek tehát a nagy telefonok kedvelői hiszen kisebb helyen nagyobb kijelzőméretet hordhatnak majd a zsebükben. Ahogy az iPhone X esetében is tapasztaltuk, úgy ez valószínűleg idén sem lesz másképp: a 6,4″-os iPhone is vastagodni fog a Plus modellekhez képest. Az olcsósított középső modell 150,91 x 75,72 mm x 8,47 mm méretekkel dolgozik. Ennek a megvalósítása érdekes kísérlet lenne az Apple-től, hiszen a klasszikus 4,7″ és 5,5″-os modellek képernyőinek egyikéhez sem passzol igazán a hasznos területet tekintve.

Így ez valahova a kettő közé eshet, és valószínűleg ez egyfajta kísérlet az Apple-től a szerényebb pénztárcával rendelkező vásárlók felé. Az OLED modellek idén sem lesznek olcsók, sőt a 6,4″-os várhatóan idén is bődületesen drága lesz, így könnyen elképzelhető hogy sokan szívesebben vásárolnánk egy hasonló tudású, de olcsóbb képernyő technológiával rendelkező iPhone-t.

Forrás: Mac Otakara

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!