imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Vigyázat, iOS 11-es malware!


Ha egy ajtó bezárul, valahol egy másik kinyílik – tartja a mondás és ez most különösen igaz az iOS biztonságára. Bár egy új rendszerfrissítés általában befoltozza az ismert sebezhetőségeket, néha lehetőséget termet új támadásokra. Egy új iOS 11-es vírus bukkant fel, de kis odafigyeléssel könnyen elkerülhető.

Minimális tudatossággal a legtöbb vírus és malware könnyen elkerülhető. Ha nem nyitsz meg gyanús emaileket, nem adod meg a belépési adataidat boldog-boldogtalannak, nem kalózkodsz és a többi, akkor drasztikusan csökkentheted az esélyét annak, hogy valamilyen kártevőbe fuss bele vagy hogy feltörjék a fiókjaidat. Az Apple rendszerei ráadásul különösen biztonságosak, aminek okairól korábban részletesen írtunk. Biztonságosak, de nem sebezhetetlenek.

macOS maware

Főleg nem akkor, ha maguk a felhasználók ütnek rést a pajzson, tudatosan. Igen, a jailbreakre gondolunk, ami bár látszólag sok előnnyel jár (jobban testreszabható rendszer, alternatív alkalmazásbolt, stb.) valójában egy igen komoly biztonsági kockázatot is jelent. Az iOS 11 még annyira friss, hogy az erre szakosodott (“megbízhatóbb”) hacker csapatoknak sem sikerült még elkészíteni hozzá a jailbreaket. Ettől függetlenül már most belefuthatunk a neten olyan oldalakba, melyek azt állítják, hogy egy profil telepítésével felszabadíthatjuk a friss rendszerünket az Apple elnyomó szabályozása alól.

Mondanunk sem kell, ez egy malware.

Ráadásul nem is a könnyen elhesegethető fajtából. Az alábbi videón látható, hogy telepítésével a kártevő annyi kitörölhetetlen alkalmazás installálásába kezd, amennyit csak bír. A telefon erre brutális fagyásokkal, szaggatással, felhevüléssel válaszol. Ha ügyesen írták meg a dolgot, akkor ráadásul kitörölni sem lehet a profilt, szóval nagy bajba kerülhetünk, már csak azért is, mert a malware egyik mellékhatása, hogy a jelkódot nélkül is hozzáférhetővé válnak például a fényképeink. Érdemes végignézni EverythingApplePro videóját és levonni a tanulságot.

Ne akarjátok jailbreakelni a telefont, főleg akkor ne, ha nem értetek hozzá. Ne telepítsetek minden vacokot a netről, és mindig legyetek résen, tájékozódjatok.

Remélhetőleg az Apple hamarosan foltozza a sebezhetőséget.

Forrás: EverythingApplePro

Novemberig még tart a Back to School akció. Ha épp aktuális a gépváltás vagy vásárlás, érdemes eddig beütemezni a dolgot, hiszen most 12%-ot megspórolhatsz.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!