imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A világ legnagyobb Apple-prototípus gyűjteménye


Amit nem mellesleg teljesen véltetlenül kezdett el gyűjteni valaki. Na, de ennyire benézni valamit…

Az Apple-t mindenki arról ismeri, mint a cég, aki fogyaszthatóvá tette az emberek számára a számítástechnikát. Igényes összeszerelés, csalogató külső és felhasználóbarát szemlélet. Ezek fényében egészen hihetetlen, hogy valaki véletlenül vásárolta meg prototípus-gyűjteményének első darabját.

Innentől nem is nagyon volt megállás Hap Plain számára, aki elkezdte kutatni és felvásárolni a termékek félkész darabjait. Ezekből jó eséllyel alig több mint 2-3 darab van a világon, ráadásul mindegyik más és más, ezért értékük is igen magas.

Plain mostanra 250 darabos gyűjteménnyel büszkélkedhet, melyek közt megtalálható a 1984-es Macintosh, egy rakat korai iPhone, iPod és iPad prototípus és több ikonikus ma már semmihez sem fogható termék, mint a Newton MessagePad.

Bár a gyűjtemény elemei nagyon értékesek, eladni nem is annyira könnyű őket, mint azt elsőre gondolnánk. Plain nemrég az eBayen próbált elpasszolni egy fejlesztői Apple LISA-t, de törölte hírdetését az aukciós portál, mert az Apple ügyvédei nem nézték jó szemmel, hogy valaki korábbi termékeik prototípusát árulgatja.

A gyűjtő elmondása szerint nem a pénz miatt csinálja, inkább a vadászat élteti és az, hogy a lehető legjobb állapotban megőrizze a kütyüket. Éppen ezért szeretné minél előbb egy múzeum gondozására bízni a repertoárt.

Forrás: CNBC

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!