imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Világraszóló botrány az Apple tintahal emojija körül!!!


Jöttök egy bocsánatkéréssel az összes érintett fejlábúnak!

Na, most megvagy Apple! Jöttök itt a „mi 100%-ban újrahasznosító, zöld, környezetbarát vállalat vagyunk“ dumával. Azt hittétek, hogy ezzel a szöveggel el tudjátok terelni a figyelmet arról, hogy miben mesterkedtek? Hogy azért, mert a MacBook újrahasznosított anyagoból készül, már mindent megtehettek? Ne aggódjatok, a hazug embert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát.

Kérdem én, mi ez itt a képen? Hm? HMMMM???!

Aranyos kis tintahal – válaszolnátok! Ti tényleg ennyire hülyének nézitek a fejlábúakat? Bocsánat előre is, de mondjuk ki! Ami ezen a képen van, az szó szerint egy s*ggfejlábú! A gyalázatra az új-zélandi Monterey Bay Aquarium hívta fel a figyelmet egy Twitter bejegyzésben.

A gúny tárgya az úgynevezett szifó!

A Wikipédia azt mondja erről a testrészről, hogy:

A tölcsér vagy szifó a csigák (Gastropoda), kagylók (Bivalvia) és fejlábúak (Cephalopoda) osztályába tartozó, vízi életmódot folytató puhatestűek testrésze. […] A tölcsér többnyire cső alakú, a puhatestűek lábából módosult testrész, amely vizet (ritkább esetben levegőt) továbbít, elkeskenyülő külső része a köpönyegüregből kifelé irányul.

Magyarul, amit a képen egy cuki orrnak rajzoltak a tintahal arcára, az valójában egy módosult láb, amit a fejlábúak a sugárhajtásos mozgásukra, szaporodásukra és a felgyülemlett salakanyag (értsd kaki) ürítésére használnak. ÉS BAROMIRA NEM AZ ARCUKON, HANEM A FEJÜK MÖGÖTT VAN!

Én mondom, nincs ezekben semmi tisztelet a fejlábúak több száz millió éves osztálya felé.

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!