imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Világszerte eltűnhetnek a lájkok az Instagramról


Az Instagram korábban csak “házon belül”, majd néhány nagyobb országban is tesztelni kezdte, mi történik, ha a felhasználók nem láthatják mások fotóinak sikerességét. Úgy tűnik, minden rendben ment, hisz mostantól a világ bármelyik pontján eltűnhetnek a lájkok.

A lájkok az egész közösségi média legmeghatározóbb elemei. Ez határozza meg, ki mennyire népszerű vagy sikeres. Ráadásul az Instagramon nincsenek plusz reakciók, azaz, ha eltűnnek a kedvelést igazoló jelölések, komolyan felborulhat az oldal ökoszisztémája. Meg persze azoké, akik miatt megkaptuk ezt a változtatást.

Az Instagram ugyanis azért veszi le a lájkokat, hogy csökkentse a fiatalok megfelelési kényszerét, valamint a lájkok hiánya okozta alacsony önbecsülést. Sokaknál megfigyelhető volt ugyanis, hogy amint a posztjuk nem érte el azt a kedvelésszámot, melyet például a barátaiké igen, hamar úgy érezték, az ő életük nem eléggé “trendi”, “feltűnő” vagy “látványos”. Ez pedig könnyedén egy negatív spirálba fordulhatott.

Ez egy olyan erős tényezőnek tűnt az Instagram számára, melyet nem hagyhattak figyelmen kívül, még akkor sem, ha ezzel mondjuk az influencereiket sodorták veszélybe. Lényeges ugyanis, hogy nem magát a kedvelési lehetőséget venné le az Insta, csupán mostantól nem láthatnánk, hogy a többiek posztja mennyire sikeres ezen a téren. Azaz a hírfolyamban csak annál a fotónál látunk pontos kedvelésszámot, amelyik a miénk. A többinél csak annyit, hogy XY ismerősünk és mások kedvelték.

Mindennek a tesztelését a múlt héten az USA-ra, hamarosan pedig az egész világra is kiterjeszti az Instagram.

Ha tehát azt vennéd észre, hogy fogalmad sincs, barátaid fotója hány embernek tetszett, te is benne vagy.

Te összeomolnál, ha mások nem láthatnák, hány kedvelést kap egy fotód?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!