imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Világszerte kitilthatják a notebookokat a repülőkről


Donald Trump kormánya szigorítaná a reptéri biztonságot: hamarosan minden járat fedélzetéről kitiltanák a notebookokat, ami az Egyesült Államokból indul vagy hozzájuk érkezik. Az intézkedésekért az európai vezetők kevésbé lelkesednek, mint az amerikai döntéshozók, viszont ez valószínűleg az európai részen múlik a legkevésbé.

Aki repült mostanában, az tudja, hogy igencsak szigorodtak a reptéri intézkedések, főleg az Egyesült Államokban, ahol az induló járatokról az amerikai kormány kitiltotta a laptopokat és a tableteket. Ez persze csak annyit jelent, hogy a fedélzeten és a kézipoggyászunkban nem lehetnek ilyen eszközök, a gép hasában továbbra is szállíthatjuk őket. A körülbelül 2 hónapos döntést Donald Trump kormánya tovább szigorítaná: azt szeretnék, ha a hozzájuk érkező repülőkről is eltűnnének a veszélyes eszközök.

Nem, itt nem a Note 7 paráról van szó, az egy teljesen más történet. Viszont jelzésértékű, hogy az USA-ban jobbnak látták az új szabály bevezetését. Az európai döntéshozók már kevésbé lelkesedtek az ötletért, a múlt hónapban elutasították Trump kísérletét arra vonatkozólag, hogy az Európából érkező járatokra is alkalmazzák a biztonsági előírást. Azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy Európa is hajlik az ötletre, és még a végén az Unió területén is életbe léptetik a laptop és tablet tilalmat.

Az Európai hivatalnokok további információt kértek arról a konkrét terrorista fenyegetésről, ami az intézkedéseket kiváltotta, és egy lehetséges kiterjesztést más célállomások felé.

John F. Kelly, az Amerikai Egyesült Államok belbiztonsági minisztere azt is hozzátette, hogy a szigorítást csak akkor léptetik életbe, ha a hírszerzés és a terrorfenyegetettség is indokolttá teszi azt. Habár Donald Trump egy igen megosztó személy a politikában, kormányának biztonsági intézkedései inkább tűnnek bölcs döntéseknek, mint alaptalan vaklármának – legyen szó akármekkora terrorfenyegetettségről. Titeket zavarna, ha az európai járatokra sem vihetnénk fel iPadet és MacBookot?

Forrás: The Wall Street Journal

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!