imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Visszatelepíthetőek régi iPhone-ra a korábban megvásárolt alkalmazások?


Az Apple évről évre az új iPhone-okhoz új iOS verziókat is társít, amik egy idő után már nem támogatják az elöregedő készülékeket. Ez egyben azt is jelenti, hogy az alkalmazások legfrissebb verzióját sem tudjuk letölteni. De mi a helyzet a korábban megvásárolt appokkal?

Az iPhone-ok átlagosan 4 évig maradnak szoftveresen támogatottak, viszont ezután sem válnak használhatatlanná. Különösen, hogy a már megvásárolt alkalmazások korábbi verziót minden gond nélkül visszatelepíthetjük az iPhone-unkra vagy iPadünkre. A megvásárolt kategória nem csak azokat az appokat fedik le, amikért fizettünk, hanem az ingyenesen letölthető alkalmazásokat is.

Ahhoz, hogy ezt megtegyük az App Store Ma hírfolyamára kell koppintanunk, majd jobb felül a Fiók menüpontra. Itt válasszuk a Megvásárolt menüpontot. Ha a Családi megosztás be van kapcsolva, akkor a rendszer minden felhasználónak külön kilistázza a korábban letöltött alkalmazásait. Értelemszerűen ujjazzunk a sajátunkra.

Ebben a listában a valaha beszerzett összes appot megtaláljuk, köztük azokat is amiknek esetleg az újabb verziói az iOS egy frissebb változatát igénylik. Viszont letölthetünk egy olyan korábbi változatot, ami még támogatja az általunk használt elavult verziót is. Természetesen ezek nem tartalmazzák az esetleges felhő funkciókat és biztonsági javításokat.

Ez azokra a törölt alkalmazásokra is igaz, amik az iOS egy korábbi verziójára még elérhetőek voltak, de esetleg azóta megjelent egy második, harmadik kiadás és az elavult változatot törölte a fejlesztő. Visszafele viszont sajnos nem működik, tehát ha például iOS 5-re megvásároltunk egy appot, az jó eséllyel nem lesz telepíthető iOS 11-re. Ezeket az App Store-ban a halvány felhő ikon jelzi, a listából viszont nem tűnik el.

Tudtad, hogy az iOS 11 után a jövőben a macOS-ből is eltűnnek a 32 bites alkalmazások? Arra, hogy miért van erre szükség és mi ezzel a teendőd egy korábbi cikkünkben kaphatod meg a választ.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!