imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Visszatérhet a Touch ID, de csak a jövő évben


Méghozzá nem is akármilyen, hanem képernyőbe intergrált módon. A Bloomberg legutóbbi híre megerősíteni látszik a tegnap felröppent kedvezőbb árfekvésű “SE 2” potenciális érkezését. 

Az elemző cég jelentése szerint a biometrikus azonosítás ezen formája a Face ID kiegészítéseként jelenhetne meg a készülékekben és a felhasználók dönthetnének arról mikor melyik azonosítást használják éppen.

Persze, ez a jövő évi indulás sem olyan biztos még. Ming-Chi Kuo korábban 2021-re tette a mixelt azonosítás érkezését, simán lehet, hogy valóban tolódik egy évet a dolog. És ezzel a csúszással a most napvilágot látott jelentés is lehetőségszerűen számol.

A hírforrások az suttogják, hogy a beszállítói lánc tagjai már akcióba léptek és legyártottak néhány működő prototípust. Arról viszont még szó sem esett, hogy nagy üzemben is tudnák szállítani a szükséges technológiát jövő évre.

Az már megint más kérdés, hogy vajon igazak-e a hírek és egyáltalán előrelépést jelentene-e a vállalanak egy olyan technológia újraélesztése és továbbfejlesztése, melyet egyszer már száműztek a fiók mélyére.

Amikor bemutatták az új arcfelismeréses azonosítást az iPhone X-ben, akkor egyáltalán nem úgy tűnt, hogy valaha visszatérnének ehhez a technológiához.

A Face ID teljesen újraírta azt, ahogy feloldjuk a készülékeinket, bejelentkezünk és fizetünk. A legfejlettebb technológiáink – a TrueDepth kamera rendszer, a Secure Enclave titkosítás és a Neural Engine – együtt teszik a Face ID-t a legbiztosabb arcfelismeréses azonosítási rendszerré, ami valaha okostelefonba került. Használata pedig sokkal egyszerűbb és gyorsabb (mint a Touch ID-é – a szerk.).

És az egypetéjű iker/hasonmás/gonosz klón eseteket leszámítva, azt is kiszámolták, hogy a Face ID hússzor biztonságosabb, mint a Touch ID.

Minden ujjlenyomat egyedi, igen ritka, hogy két külön lenyomat akár csak egy kisebb szelete is megegyező legyen annyira, hogy Touch ID-azonosításra alkalmas legyen. Ennek az esélye, 1 az 50 000-hez.

Míg annak a valószínűsége, hogy bárki az egész világra vetítve ki tudná nyitni a Face ID által védett iPhone-od vagy iPaded 1 az 1 000 000-hoz.

Vajon valóban visszanyúlna a vállalat ehhez a technológiához? Ha igen, tudták-e úgy továbbfejleszteni, hogy gomb nélkül (és persze fennakadás nélkül) működjön a kijelzőbe építve. Sok versenytárs már élt ezzel a lehetőséggel, azonban a technológia közel sem tökéletes a készülékeikben.

Lehet, hogy az Apple megint a régi “nem az elsők, hanem a legjobbak akarunk lenni” taktikához folyamodott volna és miután a funkció túlesett az első gyerekbetegségeken, valami király formában prezentálnák? Én azt mondom simán lehet.

És mivel én, személy szerint visszasírom a Touch ID-t, egyáltalán nem bánnám, ha az elkövetkezendő években valamikor visszaköszönne egy új készülékben vagy akár mindben.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!