imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Visszatért az Apple legendás játéka


Az App Store születésnapja alkalmából különleges ajándékkal leptek meg minket a cupertinóiak. Az alkalmazásbolt egyik legelső játéka, a házon belül fejlesztett Texas Hold’em nyolcévnyi szünet után teljesen felújítva tért vissza a kínálatba.

A klasszikus pókeres móka története meglehetősen régre nyúlik vissza, hiszen eredetileg 2006-ban jelent meg az akkor még vezérlőtárcsával ellátott iPodokra (emlékszik még valaki az isteni Vortexre?). Később, az App Store 2008-as indulásánál feltuningolt formában iPhone-ra is elérhetővé tették a játékot. Az alábbi, ősrégi videón jól látható, hogy milyen remekül belesimult a korai iOS kezelőfelületébe:

A ma már végtelenül puritánnak ható alkotás valósággal tarolt a virtuális bolt startját követő hónapok szegényes kínálatában, a mai napig sokan ápolnak szép emlékeket róla, hiszen szimplasága ellenére is tapintható volt benne az almás termékeket jellemző igényesség. A fejlesztőknek szánt tech demóként is funkcionáló alkalmazás érdemi frissítés nélkül összesen három évig volt letölthető, majd 2011-ben hosszú időre eltűnt a szemek elől.

Az Apple azóta csupán egyetlen játékot adott ki, méghozzá a Warren Buffett’s Paper Wizardot idén májusban. A mindössze néhány napig letölthető app azonban inkább volt poénos demonstráció a legfontosabb befektetőt árgus szemekkel figyelő pénzvilág felé, mintsem valódi szórakoztató értékkel bíró program. Az App Store születésnapi hete alkalmából feltámasztott Texas Hold’em viszont minden szempontból megállja a helyét, így a kártya szerelmeseinek érdemes lehet tenni egy próbát az eredeti 4,99 dolláros ár helyett most ingyen kínált játékkal.

A felújított verzió újdonságai közé tartozik a 64 bites támogatás, de természetesen a felbontást is optimalizálták a 2008 óta jócskán megnőtt képernyőkhöz. Mindezek mellé új nehézségi szinteket is kaptunk, az összesen 10 játszható pályán változatos helyszíneken fordulhatunk meg az egyszerű garázstól az óceánjárón át Makaóig. A magyar nyelvet is támogató Texas Hold’em álló és fekvő nézetben egyaránt használható, előbbiben még izgő-mozgó szereplőket is kapunk, akik élethű (ám kissé túljátszott) reakcióikkal teszik színesebbé az élményt.

Mindezek mellé még többjátékos mód és egy rendkívül szemléletes súgó is jár, így akár azok is belekóstolhatnak az Apple ajándékába, akik mit sem tudnak a póker szabályairól. Letöltése mindenképpen ajánlott már csak azért is, mert mai szemmel már egészen vicces azt látni, hogy mi számított menő játéknak 11 évvel ezelőtt. Annyi biztos, hogy a lootboxokat és az alkalmazáson belüli vásárlásokat nem fogjuk hiányolni belőle…

Töltsd le a Texas Hold’emet az App Store-ból (iPhone, iPad – ingyenes)

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!