imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újra elérhető a VLC iPhone-ra és iPadre


Mára gyakorlatilag minden platformon a legkedveltebb ingyenes médialejátszóvá vált a VLC Media Player, iPhone-on és iPaden azonban egy ideje már nem elérhető. Szerencsére, a sok viszontagságot megélt VLC visszatért az App Store-ba!

Kevés nyílt forráskódú alkalmazás tesz szert akkora népszerűségre, mint a VLC Media Player, ami kezdetben a számítógépes hálózatokon keresztül történő videólejátszást kívánta megkönnyíteni, mára azonban egy szinte minden platformra elérhető, teljesen ingyenes, sokoldalú és felhasználóbarát videólejátszóként ismerik a felhasználók.

A szoftver 2001-es megjelenése után röviddel sokak számára a számítógépes videólejátszás alapértelmezett programjává vált, mivel az akkoriban elterjedt videólejátszókkal szemben a VLC egyéb szükséges komponens telepítése nélkül szinte bármilyen videóformátumot lejátszott, ezzel nagyban megkönnyítve a Windows és Linux felhasználók mellett a Mac-esek életét is.

A VLC 2012-ben megjelent első, nem hivatalos iOS verzióját a kiadás után nem sokkal különböző jogi okokból eltávolíttatták az App Store-ból a projekt tulajdonosai, később azonban megérkezett a hivatalos iOS alkalmazás, ami iPad támogatást is kapott, és számos olyan funkcióval gazdagodott, ami kifejezetten a mobil készülékeken való használatot teszi könnyebbé.

Idővel sajnos ez a verzió is törlésre került az App Store kínálatából, ám most érkezett egy frissítés az alkalmazáshoz, és a fejlesztők be is jelentették, hogy mostantól bárki letöltheti az új verziót.

vlc-ios

A VLC iOS verziója, amellett, hogy az elterjedt videóformátumokat szinte kivétel nélkül tökéletesen lejátssza, támogatja a több hang- és feliratcsatornával ellátott filmeket, valamint a Dropbox és Google Drive fiókunkban tárolt fájlokat is képes megnyitni. Emellett fájlok áttöltésére használhatjuk a jól ismert iTunes file sharing funkciót, de ha számítógépünk és iOS készülékünk azonos WiFi hálózaton van, használhatjuk a beépített WiFi szerver funkciót is, amellyel bármilyen internet böngésző segítségével pillanatok alatt áttölthetjük a kívánt videóinkat iPhone-unkra vagy iPadünkre.

A VLC for iOS ismét elérhető az App Store-ból.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!