imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Viszik az új MacBook Prót, mint a cukrot


Phil Schiller, egy az Independentnek adott interjújában arról beszélt, hogy merre tartanak a fejlesztéseik, miért nem olvasztják egybe az iOS és macOS platformokat, de kitért az új MacBook Prók eladásaira is.

A héten igen sok kritika érte az Apple-t, miután bemutatták a MacBook Pro termékcsalád legfrissebb darabjait. Sokan bírálták őket üzletpolitikájuk és fejlesztési irányelveik miatt. Nem csak a hazai, de a külföldi sajtóban is. Phil Schiller azonban most választ adott néhány nyitott kérdésre, és eloszlatta a kételyeket.

Phil Schiller az új MacBook Prót prezentálja

macOS és iOS

Sokat beszélünk arról, hogy vajon valaha követni fogja-e az Apple teljesértékű- és mobil operációs rendszer egybeolvasztásában a Microsoftot.

Szerintük, mindenek előtt azt kell megvizsgálnunk, hogy hogyan használjuk a különböző eszközeinket, mik a felhasználó szokásai, és hogy milyen módon navigálunk ezeken. Például iPhone és iPad esetén könnyen kezelhetővé és jobban átláthatóvá kell tenniük a felületet, hiszen a felhasználó így éri el azt az élményt, ami miatt újra és újra a kezébe veszi az eszközt.

Hogyha készítesz egy Macet érintőkijelzővel, akkor ki kell azt is találnod, hogy tudja azt a felhasználó a legkönnyebben kezelni… Az iPhone-ok és iPadek lényegében egy darab üveglapból állnak, amiket közvetlenül kezelünk, így nem tudunk bonyolult menüket készíteni, amiket előtte a kurzorhoz találtunk ki.

Phil Schiller bemutatja az új iPad minit

Ennek ellenére, az Apple korábban ugye kiadta az iPad Próhoz készült spéci billentyűzetet is, ami nem lett sokkal nagyobb siker, mint előtte a Surface tabletekhez készült. Bebizonyosodott, hogy ez a felület nem igazán alkalmas hosszabb szövegek megírására, mert macerás, és sokkal nehezebben kezelhető, mint például egy MacBook Air.

Továbbá a cég a Touch Barban remek lehetőséget lát, hiszen ez egy olyan beviteli eszköz, ami folyamatosan a használójának igényei szerint változik, és nem megnehezíti, sokkal inkább megkönnyíti a munkát. Értelmetlen lenne ezt a felületet a kijelzőn elhelyezni, mert totál nem áll kézre a laptopok L alakú formavilága miatt.

Hardver vagy dizájn?

A fotósok szerint kész rémálom, hogy eltűnt az SD kártya olvasó az
új gépből, mások a standard USB portokat hiányolják. Az Apple álláspontja alapján viszont egy sokkal univerzálisabb megoldást szeretnének elérni a jövőben, aminek a jelenlegi frissítés az első lépcsőfoka. Nehézkes megtalálniuk az arany középutat a használhatóság és a mobilitás között.

Folyamatosan faragnak a dizájnon, rendszerint kisebb és könnyebb lesz a gép. Ékes példája ennek, hogy az idei modell majdnem fél kilóval lett könnyebb, mialatt a teljesítmény növekedett. Mindeközben meg kell vizsgálniuk a felhasználói igényeket és eladhatóvá kell tenni a gépeket. A cél nyilvánvalóan egy univerzális és mindenki által szerethető gép, és ennek az útjára lépett rá az Apple múlt csütörtökön.

Phil Schiller megöli a jack csatlakozót

Schiller szerint a 3,5mm-es jack csatlakozó megtartása fontos volt, hogy a zenével foglalkozó profi felhasználóik előtt ne legyenek akadályok. A zenei világban igen elterjedtek a Macintosh számítógépek, főleg a producerek és a dj-k körében. Nekik továbbra is szükségük lehet az audió bemenetre, hogy a gép képes legyen külső hangkártyákat és egyéb keverő eszközöket kezelni.

Hiszünk benne, hogy a vezeték nélküli megoldás a legjobb, és nincs szükség 3,5mm-es jackre. Azonban vannak olyan felhasználók is, akiknek a munkakörnyezete nem áll készen erre. Ezért tartottuk meg a csatlakozót, és fogjuk is a jövőben.

Az iPhone esetében a cupertinóiak szerint más a helyzet, hiszen ott senkinek nincs ilyenre szüksége, és sokkal kényelmesebb vezeték nélkül zenét hallgatni. Ebben az esetben nincsenek lényegében akadályok a felhasználó előtt.

Előrendelések

Az interjú során Phil azt is elárulta, hogy várakozáson felüli a MacBook Prókra érkezett előrendeléseik száma.

Büszkén mondhatjuk, hogy az új gépekre messze a valaha volt legtöbb előrendelés érkezett az elmúlt héten a webshopunkba a régebbi laptopokhoz viszonyítva…Szóval mi ugyanolyan izgatottak vagyunk, mint maguk a vásárlók.

Touch Bar

Nem árultak el konkrét számokat, de az első előrendelések teljesítése akár 6 hétig is eltarthat majd (minden modellre értve). Jó hír, hogy hamarosan az iSTYLE üzleteibe is megérkeznek egyelőre limitáltan a 13”-es, nem Touch Baros modellek. A Touch Baros gépekre még 4-6 hetet kell várjunk.

Forrás: Independent

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!