imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Viszlát elhagyott kártyák!


Rengeteg alkalmazást találunk az App Store-ban, amely Wallet-kompatibilis, de felhasználóként a Wallethoz nem tudunk kártyát hozzáadni. Vagy mégis? Lássuk hogyan!

Nyáron érkezik az Apple Card – legalábbis a tengerentúlon -, ami nagyon várós, és van Apple Pay is (gyakorlatilag már csak ezt használom fizetésre), de a Wallet alkalmazás egyelőre még mindig elég üres, legalábbis az én telefonomban. Pedig milyen szuper lenne, ha nem csak egy utazásnál használhatnánk a repjegy/vonatjegy tárolására, hanem a hétköznapokban is. Teljes pénztárca-kártyatartó párost ki tudnánk váltani.

Legutóbb egy konferencián jött volna jól, ha van nálam digitális másolat a névjegykártyámról, erre is megoldás lehetne a Wallet. Van jópár alkalmazás, amely névjegyek beszkennelését, tárolását segítik, mint például az ABBYY Card Reader vagy a CamCard – általában magyarul ritkán tudnak, így a két példának hozott, egyébként kiváló alkalmazás sem. Viszont jelen esetben nem egy névjegykártya tárolása a fő cél, hanem egy olyan alkalmazást keresünk, amellyel a Walletba tudunk varázsolni tulajdonképpen bármit.

Végignéztem a lehetőségeket, találtam néhány igen jó opciót. Ilyen kérdésekben nehéz objektíven győztest hirdetni, de én a Pass2U nevű applikáció mellett teszem le a voksomat. Lentebb két lehetőséget mutatok be kártyák tárolására, majd a Pass2U segítségével mutatom be egy kártya hozzáadását.

Megoldások léteznek Wallet nélkül is

A Pass2U felületénél az alábbi két alkalmazás jóval letisztultabb, szerintem szebb is, de sajnos ezeknél nincs lehetőség a kártyát a Walletbe tenni. Mindkettő ingyenes. Megmutatom azért ezeket is, mert két remek app.

Stocard

Letisztult, egyszerű szép, de leginkább csak vásárlásra való kártyákat kezel. Kártyát hozzáadni egyébként egyszerű, regisztrálni nem kötelező az appban. Manuálisan vagy a kamerahozzáférést engedélyezve ennél is egyszerűbben, a kamerát a kártyára irányítva adhatjuk meg a kártya számát, olvashatjuk be vonalkódját. Az App Store-ban 73 értékelő 4,5-esre pontozta, jól használható alkalmazás.

mobile-pocket

Az előzőnél is könnyebben kezelhető és ismeri például a magyar igazolványokat. Manuálisan vagy a kártyánkat lefotózva hozza létre a kártya digitális másolatát, nagyon egyszerű. Bár ez hivatalosan nem elfogadható személyazonosító vagy egyéb igazolvány helyett, de segíthet, ha valahol meg kell adnunk az adatainkat és nem szeretnénk előtúrni a táska mélyéből az adott kártyát – vagy épp nincs is nálunk. App Store-ban 183 értékeléssel 4,8-as, remek app.

Tulajdonképpen megkaptuk a pénztárcát, amely egyszerűen használható, de pont a legpraktikusabb rész marad ki: a Wallet.

Wallettal az igazi!

A legjobb megoldás mégis a Wallet lenne. Így lehet például a kártyákat AirDropolni, iMessage-ben küldeni. Lássuk a Pass2U-t!

Borzalmasan egyszerű hozzáadnod a kártyáidat, mivel az alkalmazás több lehetőséget is biztosít a beolvasásra:

Használj pass sablont – rengeteg nagyobb szolgáltató kártyájának sablonját már más felhasználók előre elkészítették, neked csak updatelned kell az adataiddal a templateket

Szkenneld be a kártyád kódját – használd az alkalmazás beépített kártyaolvasóját és olvasd be vele a kártyán található vonalkódját vagy QR-kódját

Írd be a kártyád kódját – a pass sablonhoz hasonlóan itt is kézzel adhatod meg az adatiad, viszont egy teljesen üres űrlapot kell kitöltened

Azonosítsd be a vonalkódot már meglévő fotóról – már korábban elkészített fotóid közt is tudsz böngészni a Fotók alkalmazában, az app pedig intelligensen felismeri és konvertálja a fotón látható kódot

Ugye milyen egyszerű?

Az alkalmazás ingyenes letölthető az App Store-ból. Néhány pro funkcióhoz (pl. felhő-alapú szinkronizálás) jutunk és reklámmentes lesz az applikáció 690 Ft-ért. Érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

Töltsd le a Pass2U-t az App Store-ból (iPhone, iPad – ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlásokat tartalmaz)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!