imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Viszlát Infinity Blade – a trilógia lekerült az App Store-ból


Szándékosan. A fejlesztő Epic Games megszünteti a támogatást, hogy teljes erővel a Fortnite-ra koncentrálhasson. Egy ikonikus darabbal lett kevesebb ezzel az App Store.

Feltehetően elég sokatok találkozott az Apple által is több ízben promózott Infinity Blade valamelyik kiadásával a három közül. A középkori háborúzós szerepjáték ugyan már 2013, azaz az Infinity Blade III óta, nem látott érdemi frissítést, támogatás még járt hozzá az elmúlt 5 évben. Egészen idáig. Az Epic ugyanis bejelentette, hogy

megszűnik az Infinity Blade támogatása, és ezzel egy időben le is veszik a trilógia mindhárom darabját az App Store-ból.

A kiadó arra hivatkozik, hogy „hihetetlen nehéz“ lett a továbbiakban fenntartani a támogatást abban a minőségben, ami megüti az Epic minőségi elvárásait. Természetesen akik korábban letöltötték az appot, azok a vásárlási előzmények közül még ezt újra megtehetik, de az alkalmazáson belüli vásárlások már tiltásra kerültek.

A lépésnek eszmei jelentősége van. Az Infinity Blade volt az egyik úttörője a mobilos játékoknak. Ez volt az a széria, ami megmutatta, hogy grafikai minőségben mobilon is lehet és érdemes is közelíteni a konzolos élményhez. Ennek megfelelően persze az Apple is előszeretettel mutogatta a Keynote-okon, kezdve a 2010-es első kiadással is. Mondhatni tehát, hogy egy ikonikus darabbal lett kevesebb most az App Store.

Az Epic-et azért nem kell félteni közben, nem mentek csődbe. Ők ugyanis az a kiadó, akinek a Fortnite-ot köszönheti a világ, ami messze az egyik legsikeresebb mobiljáték valaha, és ami egyébként sokat köszönhet az Infinity Blade-nek, hiszen rengeteg olyan, akkor még kísérleti jellegű mobilos játéktechnológiának volt az inkubátora, ami most részben a Fortnite sikerének alapjául szolgál.

Ezt a kapcsolatot nem is rejtik véka alá. Tegnap az App Store-os kivonulással párhuzamosan ugyanis kitettek egy teaser videót is Twitterre a Fortinite-hoz, amelyben a kard, mint fegyvernem bejelentését sejtetik. Egy olyan kardét, ami történetesen kísértetiesen emlékeztet az Infinity Blade jellegzetes darabjára. Írták is, hogy „tartsd nyitva a szemed“, utalva ezzel arra, hogy ki tudja, hol bukkan még fel a nyugdíjazott játék.

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!