imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Vízálló AirPods tok, ami vezeték nélkül tölti az iPhone-t


Az Apple saját kis W1 chippes vezeték nélküli fülhallgatója már így is bőven fel van szerelve csúcstechnológiával. Mégis, űgy tűnik, Cupertino ennyivel nem elégszik meg: egy mostani szabadalom alapján tovább okosítanák az apró eszközt.

Számomra jelenleg az AirPods az egyik legizgalmasabb eszköz az Apple termékpalettáján. Na nem azért, mert világmegváltó hangzása lenne, vagy mert sokkal produktívabban lehetne vele dolgozni/tanulni, mint eddig – semmi ilyesmi. Az AirPods egy esszencia. Minden egyes kis alkatrészében, minden egy négyzetmilliméterén van valami technológia ami izgalmassá teszi. Az Apple meg tudta azt csinálni, hogy egy lényegében egyszerű vezeték nélküli fülhallgatónak még a tokja érdekes legyen.

huz

Ha pedig megvalósul az a frissen felbukkant szabadalom, amit a Patently Apple fedezett fel, akkor onnantól kezdve nem csak érdekes, hanem szuperhasznos is lehet az egyelőre még csak az AirPods töltéséért felelős alkatrész. Az Apple ugyanis azt vette a fejébe, hogy milyen jó lenne, ha az AirPods tokja nem csak a fülest, hanem az egyéb eszközöket is tölteni tudná, ráadásul mindezt vezeték nélkül. A kérvényben elég bő listába szedve taglalja ezeket a lehetségesen tölthető eszközöket, van ott minden az ősrégi PDA-któl elkezdve egészen a hologram projectorokig, de a lényeg, hogy ott az Apple Watch, az iPhone, az iPad, az iPod és a MacBook is.

Semmi mást nem kellene csinálni, csak fogni az iPhone-t, majd rátenni a tokra – innentől kezdve pedig indulna is a töltés. Mindezt ráadásul vízálló kialakításban tudná a tok, a lentebbi képen ugyanis ha minden igaz egy „folyadékzáró elektromos csatlakozó” tervei láthatóak. Ez alapján nem nagy merészség arra gondolni, hogy az AirPods következő generációja esetleg vízálló kialakítást kaphat.

kh

Sajnos akármilyen jól is hangzik a koncepció, egyelőre azért vannak megoldatlannak tűnő problémák. Először is a kapacitás kérdése. Egy apró fülhallgatónak nyilván kevesebb energiaigénye van, mint egy iPhone-nak a maga 1960 mAh-s aksijával, így mindenek előtt akkora tápot kell majd beleszuszakolni a tokba, hogy az elég legyen egy telefonnak is. Másrészt a jelenlegi tok kialakítása a lekerekített éleivel és domborulataival nem éppen egyenletes. A szabadalom képein is egy lapos felületű, egyenesélű kocka van: erre a formára lehet ugyanis kulturált módon rátenni egy telefont, aminek sík a hátlapja. Ez viszont a jelenlegi – és szeretett – dizájn feláldozásával járna.

khg

Persze az is lehet, hogy már rég áthidalta ezeket a problémákat az Apple és készen állnak a tömeggyártásra. Jól is jönne, hiszen ha az iPhone 8 tényleg vezeték nélküli töltéssel fog érkezni, akkor biztosan nagyot szólna egy vízálló, powerbank AirPods a keynoton.

Forrás: Patently Apple

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!