imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

VLC is érkezik az Apple TV-re


A VLC neve és jellegzetes ikonja mára már mindenki számára ismert, hiszen óriási felhasználóbázissal rendelkezik. Jelenleg is több platformon élvezhetjük az előnyét, még watchOS-re is készítettek alkalmazást a fejlesztők. Igaz, ez elsőre talán kicsit értelmetlennek tűnik egy óra esetében, de egy kompakt médialejátszó szoftver határozottan előnyös egy set-top box esetében.

Éppen ezért a fejlesztőcsapat komolyan is vette a feladatot, és a tvOS-hez egy úgynevezett VLCKitet is készítenek. Igaz, a hivatalos közlemény szerint ez még egy ideig nem lesz elérhető, mert még rengeteg fejlesztés van hátra, hogy tényleg zökkenőmentes legyen a használata. Az alkalmazás egyébként a csapat reményei szerint, már a termék hivatalos árusításakor elérhető lesz az App Store-ban, de a dolgok jelenlegi állása szerint erre kicsi az esély.

A fentebb felsorolt operációs rendszerek mellett az alkalmazás iOS, Android és watchOS operációs rendszereken is fut.
A fentebb felsorolt operációs rendszerek mellett az alkalmazás iOS, Android és watchOS operációs rendszereken is fut.

Az apptól egyelőre nem kell óriási funkcióáradatot várni, nagyjából azt fogja csinálni, amit elvárunk tőle. iOS-ről ismerős lehet, hogy képes különböző formátumú videók lejátszására, és több felhőszolgáltatással is tud szinkronizálni, hogy minden videónk elérhető legyen az összes általunk használt eszközön. Használhatunk Dropboxot, iCloud Drive-t, vagy Google Drive-ot, a filmjeink és egyéb felvételeink biztosan mindig szinkronban lesznek. Így akár családi filmnézések, romantikus moziestek, de akár egyszerű otthoni zenehallgatásra is kiváló alternatívát nyújt majd a tvOS-es app.  Ezzel pedig a VLC valószínűsíthetően már eléri azt, hogy az egyik legtöbbet letöltött alkalmazás legyen az új tvOS App Store-jában.

A Plex szlogenje: Média, a összes eszközödön. Éppen ezért nem volt meglepő, hogy tvOS alkalmazást is viszont látunk az App Store-ban.
A Plex szlogenje: Média, a összes eszközödön. Éppen ezért nem volt meglepő, hogy tvOS alkalmazást is viszont látunk az App Store-ban.

Előző héten egyébként már a Plex nevezetű alkalmazásról is bejelentették, hogy az új Apple TV-n is használható lesz idővel. Így talán egy kis konkurenciával kell majd a VLC-nek szembenéznie, de ha a felhasználók igényei szerint alakítják a későbbiekben is az alkalmazást, akkor biztos felhasználóbázisra tehet majd szert a fejlesztőcsapat.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!