imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Walt Mossberg kicsit beszólt az Apple-nek


Javában zajlik a CES, Walt Mossbeg ki is látogatott, hogy megnézze az újdonságokat, és közben elmondta mit vár 2016-ban a világ legnagyobb techvállalataitól, köztük az Apple-től.

Walt Mossberg neve ismerősen csenghet és nem is véletlenül. Nagyjából ezer éve foglalkozik újságírással és nagyon jóban volt Steve Jobsszal is. Persze ettől még oda-oda szúr az Apple-nek, ahogyan azt tette most is.

Nemrég a Verge-nek adott interjújában az alábbiakat mondta azzal kapcsolatban, hogy szerinte mire kellene fókuszálnia az Apple-nek 2016-ban:

Az Apple-nek arra kellene használni az erőforrásait 2016-ban, hogy jobb minőségű szoftvereket készítsen. Az iPhone-on, iPaden és a Macen található Apple alkalmazások, mint például a Mail vagy a Naptár nem nagyon fejlődtek az utóbbi években. Az iTunesnak egyértelműbbnek és egyszerűbbnek kellene lennie, főleg most, hogy az Apple Music is helyet kapott benne. Nem ártana az iCloud szolgáltatást is megbízhatóbbá tenniük. Tök jó, hogy a Sirivel elindíthatom a kedvenc zenéimet az Apple TV-n, de az már nem annyira örömteli, ha megakad a zene lejátszása a szám felénél.

Tény, hogy Mossbergnek sok mindenben igaza van, de valljuk be, kisebb-nagyobb hibák mindig is előfordultak az Apple oprendszereiben is. Azt sem szabad azonban elfelejteni, hogy az elmúlt 9-10 évben rengeteg új funkció került be mind az OS X-be és az iOS-be is, emiatt nyilván a bugok száma is többszöröződik. Az sem mellékes, hogy a 2000-es évek elején az Apple alig pár millió fanatikus felhasználót szolgált ki, most már százmillióknak kell megfelelniük, ami nem egyszerű feladat.

Steve_Jobs_and_Walt_Mossberg

Itt az iMagazinon is rendszeresen előkerülnek kommentek melyben különböző problémákkal küzdenek a hozzászólók, és ez nem is fog megszűnni amíg egyre több és több felhasználó csatlakozik az Apple felhasználók népes táborához. Ettől függetlenül nehéz megítélni, hogy romlottak-e vagy inkább javultak az Apple szoftverek minőségileg. Én még emlékszem a régi OS X-ekre amikkel sokkal sokkal több probléma volt mint például a mostani El Capitan rendszerrel, nem beszélve például a nem túl szép emlékű .Mac szolgáltatásról, amiről még maga Steve Jobs is csak annyit mondott – idézem – „szar”.

Screen Shot 2016-01-07 at 16.30.45

Miközben írtam a cikket, eszembe jutott, hogy én mit kérnék az Apple-től ezzel kapcsolatban 2016-ra. Nagyon egyszerű, szüntessék meg a frissítést, ne lehessen OS X-et vagy iOS-t telepíteni meglévő rendszerre. Tapasztalataim szerint a legtöbb probléma abból adódik, hogy sok éves agyonhasznált, agyontákolt rendszerekre frissítésként telepítenek újat, de persze a legtöbb hiba ettől még megmarad. Tiszta telepítés, és csak az alkalmazások illetve a fontos beállítások visszahúzása a mentésből sok embernél megoldaná a problémákat. De persze ez úgysem válik valóra.

Mossberg egyébként nem kímélte a Google-t, a Microsoftot, a Facebookot, és az Amazont sem, ők is megkapták a maguk kis kritikáját, hogy miken kellene változtatniuk ebben az évben. Az interjú többi része elolvasható angolul a Verge oldalán.

Forrás: The Verge.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!