imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Wander Wallet – Pénztárcád legjobb barátja utazás során


Ha imádsz utazni és minden szabadidőd új helyek felkutatásával töltöd, akkor bizony jól jöhet, ha számon tartod kapcsolódó pénzügyeid. Például egy olyan, univerzális alkalmazás, mint a Wander Wallet segítségével.

Akár egzotikus tengerpartokra, zsongó nagyvárosokba vagy eldugott kis falvakba vágysz, egy biztos, az utazás nem a legolcsóbb dolog, főleg akkor, ha belecsúszol a végeláthatatlan költekezésbe. Ezt megelőzendő, érdemes bevetned olyan eszközöket, melyek kontroll alatt tarthatják költéseid.

Minden kiadás egy helyen

Persze, de ki akar számolgatni, mikor éppen élvezhetné is a kikapcsolódást. Így talán az első és legfontosabb szempont az, hogy az alkalmazás, melyet választasz egyszerűen és gyorsan használható legyen, anélkül, hogy úgy érezd beletolakszik a szabadidődbe.

Ha pedig nem egyedül hódítod meg a világot, az sem hátrány, ha családoddal vagy barátaiddal is meg tudod osztani az elszámolásod. A Wander Wallett használatával akár 4 személy is osztozhat a kiadásokon, melyek azonnal szinkronizálnak. De választhatsz offline módot is, mely a világ eldugottabb részein szintén igen nagy előny.

Hogyan láss neki

Miután letöltötted az appot, már nyomhatod is a számításokat az első utazáshoz:

 • Nyomj a „Trip +” gombra a képernyő alján
 • Add meg az úticélod, az utazás hosszát és a büdzsédet. Választhatsz napi vagy teljes költségvetés közt, a többit az app automatikusan kalkulálja
 • Továbbá kiválaszthatod még a beállítások közt a számodra megfelelő pénznemet
 • És hozzáadhatod a kívánt fízetési típusokat is az „Add payment method +” gomb segítségével

Mire költöttél a legtöbbet?

A Wander Wallet számtalan előnye közül kiemelkedik egy számunkra abszolút szimpatikus funkció. A kimutatás. Ha precízen vezeted az elszámolásod, kategóriákba teszed őket, címkéket adsz hozzájuk, akkor tökéletes statisztikát láthatsz a végén a költéseidről. Számtalan kategória közül választhatsz. Álljon itt a teljesség igénye nélkül néhány: szállás, étkezés, közlekedés, kávé. De az újabban roppant trendi digitális nomád életmódot is támogatja az app, olyan lehetőségekkel, mint co-working költések, internet használat vagy mosás.

Minden egyes kiadási tételnél megadhatsz egy leírást, dátumot, fizetési módot, címkéket és helyet. És itt jön szintén egy nagyon jó funkció, az app logolja hol költötted a legtöbbet és még térképre is teszi ezeket a helyeket, Apple Maps segítségével.

Legjobb funkciók

 • Kitűzhető a Widgetek közé, így még könnyebb használni
 • Beépített számológépe van
 • Több mint 160 pénznemet ismer
 • A különböző kiruccanások időrendi sorrendben jelennek meg az app kezdőképernyőkén
 • Automatikus szinkronizálás a háttérben (4 főig)
 • Saját magától feleismeri a célország adatait (pl. pénznem)
 • 16 különböző kiadási kategória közül választhatsz
 • Számtalan utazási statisztikát biztosít
 • Külön meg lehet jelölni az egyszeri extra kiadásokat (pl. repülőjegy vagy biztosítás), hogy az ne keveredjen a napi átlaggal
 • Helymeghatározás alapon logolja melyik kiadást hol rögzítetted
 • Minden adat exportálható CSV-be

Az alkalmazás alapvetően ingyenesen letölthető és kipróbálható 25 különböző tétel rögzítéséig. Aztán pedig könnyen Economy Package-re válthatsz, egy egyszeri 699 Ft-os fizetéssel.

Te számolod mennyit költesz az utazások során?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!