imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Warren Buffett szerint az Apple a világ legjobb üzlete


A cupertinóiak egyik legfőbb részvényese a CNBC-nek adott interjújában nyilatkozott a befektetése kapcsán, az élő legenda továbbra is elkötelezett a tech cég irányába.

Warren Buffett neve ugyan idehaza is közismert, ám az Egyesült Államokban valóságos ikonnak számít. Az újságkihordóból a világ negyedik leggazdagabb emberévé vált tőzsdecápa a történelem egyik legsikeresebb befektetője, Berkshire Hathaway nevű holdingja a Forbes adatai szerint több mint 700 milliárd dollár értékű vagyont birtokol. Érdekeltségei között olyan márkákat találni, mint a Duracell, a Coca-Cola, a Bank of America, vagy a Mastercard.

Warren Buffett 2011-ben Barack Obama elnök társaságában, akitől a Szabadság-érdemrendet vehette át.

A remek megérzései miatt az „Omahai Bölcsnek” is nevezett Buffett híres arról, hogy kizárólag olyan vállalatokba fektet, amelyek tevékenységét maga is teljesen megérti és átlátja. Ezért is volt nagy szó, amikor a tech cégeket többnyire kerülő legenda 2016 májusában 10 millió Apple részvényre tett szert a Berkshire-en keresztül. A holding azóta már 245 millió részvénnyel az Apple papírjainak 5,7%-át birtokolja 72 milliárd dollár értékben, s ezzel a vállalat egyik fő tulajdonosának számít.

A CNBC-nek nyilatkozva Buffett a napokban beszélt a bevásárlásról. Az üzletember úgy fogalmazott, hogy számára az Apple nem csak pusztán befektetés, hanem a Berkshire harmadik legnagyobb üzlete a biztosítás (Geico) és a vasút (BNSF Railway) után. A Bölcs úgy látja, hogy az Apple „valószínűleg” az általa ismert legjobb üzlet a világon, s csak azt bánja, hogy nem szállt be korábban a vállalatba. Ezzel kapcsolatban a Wall Street Journal nemrég közölt egy írást, melyből kiderül, hogy Buffett a dédunokáit faggatva jött rá, hogy az almás márka ideális befektetés lehet a Berkshire számára.

Az omahai Kiewit Plaza, a Berkshire Hathaway főhadiszállásául szolgáló bérlemény.

A 89 éves milliárdos az interjúban egy másik Apple-vonatkozású részletről is beszámolt, mégpedig arról, hogy iPhone 11-re váltott. Buffett eddig ugyanis köztudottan kerülte az okostelefonokat, pedig Tim Cook többet is küldött neki. Így aztán egészen a közelmúltig egy szimpla kinyithatós mobilt használt. Úgy tűnik azonban, hogy a busásan megtérülő befektetése szép lassan szimpatikussá tette számára a korszerű technológiát, és végül beadta a derekát.

Mi legutóbb tavaly nyáron közöltünk hírt az Omahai Orákulumról, akkor történt ugyanis, hogy az Apple egy saját fejlesztésű játékkal demonstrálta a fő befektetőjükkel kialakított szoros kapcsolatot. A Warren Buffett’s Paper Wizard egyébként egész szórakoztató alkotás volt, ám sajnos néhány nap után eltávolították az App Store-ból. Ki tudja, talán az Apple Arcade-en még viszont láthatjuk egyszer…

Forrás: CNBC

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!