imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

watchOS 5: automatikus edzéskövetés engedélyezése


Gondolkodtál már azon, milyen jó lenne, ha az Apple Watch automatikusan elindítaná az edzésed követését és nem kellene manuálisan pötyörészned a lehetőségek között? A watchOS 5-tel, ez hamarosan lehetséges lesz!

A watchOS 5 komoly ránfelvarráson esett át az elmúlt egy év során, most pedig következzen annak a funkciónak a bemutatása, ami szerintünk az egyik legjobb dolog, ami az Apple Watch-csal történhetett: automatizált folyamatok. Persze nem minden szegletében, de az óra legnépszerűbb felhasználása, az az sportolás során már erre is lesz lehetőségünk.

Sokan sokféle képpen vélekednek arról, milyennek is kell lennie egy igazán okos órának. A gyártók különböző irányokat céloztak meg, az Apple idén pedig több szegmensben is az automatizálást vette alapul. iPhone-on például ott van a hamarosan megjelenő Shortcuts app, amit a Workflow utódjaként mutattak be, vagy a rendszerbe integrált Siri parancsok. Végezetül pedig az Apple Watch automatikus mozgás detektálása.

Igen, ez pontosan azt jelenti, amire elsőre gondol mindenki: amint elkezdesz egy tevékenységet, az óra a GPS, Wi-Fi és gyorsulás adatokból kikalkulálja, hogy éppen milyen sportot űzöl és felkínálja, hogy indítsd el a mérést. Tehát nincs szükség a menüben kotorászásra, bénázásra. Egyszerűen csak rá kell nyomni a start gombra és kész! Ezt a következő képpen állíthatjuk be:

Apple Watch-cson: 

  1. Nyisd meg a Settings alkalmazást
  2. Koppints az General almenüre
  3. Válaszd az Workout pontot
  4. Görgess le Start Workout Reminder és az End Workout Reminder opciókig
  5. Add meg a számodra megfelelő beállításokat

iPhone-on:

  1. Nyisd meg a Watch alkalmazást
  2. Koppints az Workout lehetőségre
  3. Majd szintén görgess le a Start Workout Reminder és az End Workout Reminder opciókig
  4. Végül add meg a számodra megfelelő beállításokat

A watchOS 5 első nyílvános verziója szeptemberben fog megérkezni és az Apple Watch Series 1, 2 és 3-s szériákkal lesz kompatibilis, illetve a Keynote-on bemutatásra kerülő modellekkel.

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!