imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

watchOS 5: Siri aktiválása egyetlen mozdulattal


Ha valahol, akkor az Apple Watch-on igazán hasznos tud lenni Siri. A watchOS 5-től kezdve pedig elég csak felemelni a csuklód, hogy beszélhess hozzá…

Bár Siri hasznosságával kapcsolatban megoszlanak a vélemények, kétségtelen, hogy bizonyos helyzetekben tök jól tud jönni az asszisztens segítsége, különösen, ha az embernek vannak a lakásban okoskiegészítői. Személy szerint Sirivel az Apple Watch-on keresztül szeretek a legjobban cseverészni, imádom a Knight Rider életérzést.

A watchOS 5 előtt a legintuitívabb megoldás az előcsalogatására a Hey Siri parancs engedélyezése volt. Ekkor ugyebár csak fel kellett ébreszteni az órát, majd rákiabálni, hogy Hé’ Siri és az asszisztens máris leste kívánságaink. Nade mostantól!

A watchOS 5-től kezdve elég csak simán felemelni a csuklónk, és bármiféle Hey Siri felkiáltás nélkül beszélni az órához, ami meg fogja érteni, mit akarunk. Apróságnak tűnhet, de rengeteget dob a használati élményen, hogy nem kell minden egyes parancs előtt felszólítani a készüléket a cselekvésre. Nem beszélve arról, hogy így elkerülhetjük a többi Hey Siri képes készülékünk indokolatlan aktiválását. A funkció bekapcsolásához csak

  • el kell látogatni az Apple Watch-on a Beállítások/Általános/Siri menüpontjába
  • és itt bekapcsolni a Raise to Speak lehetőséget

Nota bene: a funkció egyelőre még nem működik az aktuális watchOS bétában, de a kapcsoló már be van építve, szóval aktiválhatod, aztán amint élesedik, már nem kell ezzel foglalkoznod.

Forrás: 9to5Mac

MacBook Pro és iMac most 3 év jótállással!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!