imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

watchOS 5: Térkép navigáció testreszabása


Az Apple Watch “lépésről lépésre” navigációja lehetővé teszi, hogy az óra segítségével kalauzoljon el a rendszer A-ból B-be. A watchOS 5 további beállítási lehetőségeket kínál ebben.

Manapság elképzelhetetlenek lennének a hétköznapok GPS nélkül. Az évszázad okossága ott lapul a zsebünkben, megmutatja hol találjuk a legjobb éttermeket, szórakozóhelyeket és gond nélkül eljuthatunk a célhelyre. Némely Apple Watch modellek önmagukban is rendelkeznek GPS modullal, de a csatlakoztatott iPhone segítségével a butább kiadások is használhatóak navigációs célra.

Ez idáig egyetlen navigációs formát ismert, csupán annyi beállítási lehetőségünk volt, hogy be- és kikapcsolhattuk a lépésről lépésre értesítéseket. A watchOS 5-ben, ennél valamelyest több lehetőségünk lesz a személyreszabásra: válogathatunk Vezetés, CarPlay és Séta üzemmódok között. Ezeket az opciókat a Watch alkalmazásban találjuk:

  1. Nyisd meg a Watch alkalmazást
  2. A Saját óra lapon koppints az Értesítések menüpontra
  3. Nyomj a Térképek almenüre

Ebben a menüben választhatsz az imént felsorolt opciók közül. Ha a Séta aktív, akkor továbbra is Irányváltoztatási jelzéseket küld az óra. Vezetés közben ez a lehetőség kikapcsolt állapotban marad, helyette a navigációhoz szükséges iPhone vagy iPad veszi át az irányítást. CarPlay módban pedig ugyanezt egy CarPlay kompatibilis eszközzel tehetjük meg.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!