imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A watchOS bétája is tartogat új funkciókat


Múlt héten nagy örömmel számoltunk be róla, hogy a béták tanulsága alapján, rengeteg újdonsággal érkezik majd az iOS 11.3 tavasszal. Szerencsére a watchOS sem maradt ki a jóból, nézzük, mire számíthatunk.

Szemben az iOS 11.3-mal, ami tényleg a legfunkciógazdagabb frissítés lesz az iOS 11 indulása óta, a watchOS 4.3 kicsit diszkrétebb felhozatallal rendelkezik majd az újdonságok terén. Ettől függetlenül így is kapunk pár apróságot, ami kellemesebbé teheti a használatot, illetve ki tudja, tavaszig még hosszú az idő, lehet, hogy érkeznek még további fícsörök.

Az Apple Watch éjszakai használását illetően két táborra bonthatóak a felhasználók: vannak, akik éjjel is magukon viselik az okosórát (például, hogy megmenthesse az életüket, ha valami baj történne), másik jobb szeretnek mezítelen csuklóban aludni. Utóbbi – feltehetően népesebb csoport – jelentős része minden bizonnyal előszeretettel használja, az úgynevezett Nightstand módot. Ennek lényege, hogy töltőre rakva az éjjeliszekrényen az óra alacsony fényerővel megjeleníti az időt, egyfajta “éjjelióra”-ként.

A funkció idáig csak elforgatva, horizontálisan működött, a watchOS 4.3 megjelenésével azonban portré módban is fog. Hogy ez mire jó? Például, hogy olyan állványokkal is működni fog a funkció, amelyek csak a függőleges orientációt támogatják. Hogy mást ne mondjunk, ilyen lesz az Apple-féle AirPower is. Véletlen lenne? Aligha. Maradva a töltésnél: a folyamat kapott egy új animációt.

Vannak idők, amikor az ember annak is örül, ha visszakapja az ellopott biciklijét. Ez a helyzet a másik nagyobb funkcióval is, a Music Library távirányításával. A képesség még a watchOS 4-gyel együtt került ki a rendszerből, a 4.3-mal most visszakerül. A köztes időszakban, csak akkor fértél hozzá a zenekönyvtáradban tárolt muzsikákhoz, ha az Apple Watch-ról ment a lejátszás.

Mostantól viszont lesz egy On iPhone szekció a Music alkalmazásáson belül, aminek segítségével szabadon böngészhetsz a lejátszási listák, albumok és előadók között, ha pedig megtetszett valami, akkor akkor az iPhone-on keresztül is lejátszhatod. Ez főleg akkor jön jól, ha a telefonod épp rá van kötve a HiFi-re, és szeretnél számot váltani anélkül, hogy vándorolnod kéne a szobában.

A watchOS 4.3, hasonlóan az iOS 11.3-hoz valamikor tavasszal fog érkezni a szélesebb közönséghez. Addig is marad a béta, amiből az okosóra esetében csak fejlesztői változat létezik, minekután nincs lehetőség korábbi rendszerverzió visszaállítására.

Forrás: MacRumors

A legújabb Apple Watch Series 3-mak már 119 000 forintért vihetőek az iSTYLE-ból. Ha szeretnél kicsit spórolni, nézz rá a Series 1-es modellekre is.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!