imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Webhelyek letiltása macOS-en


Ha az ifjú trónörökös olykor már a Maceden pötyörészik, akkor nem árt odafigyelni, hogy mely tartalmakhoz férhet hozzá az interneten és melyekhez nem. Nézzük, hogyan tehetünk nem kívánt oldalakat tiltólistára a macOS-ben.

Erőszakos, félelmet keltő vagy pornográf tartalmakat nem is olyan nehéz találni a neten, igaz? A fiatalabb generációk számára pedig főleg nem. Ahhoz, hogy ezt elkerüljék a gyerekek, pár egyszerű lépésben megadhatjuk a blokkolni kívánt domaineket. Lássuk a beállításokat!

  1. Nyissuk meg a Rendszerbeállításokat, majd a Felhasználók és csoportok menüpontot
  2. Alul kapcsoljuk ki a lakatot, ehhez kérni fogja a számítógép a rendszergazdai jelszót
  3. Hozzunk létre egy új felhasználói fiókot vagy egy már meglévőt alakítsunk át Szülői felügyelettel rendelkező fiókká
  4. Pipáljuk be a Szülői felülgyelet engedélyezése checkboxot
  5. Kattintsunk a Szülői felügyelet megnyitása… gombra

Itt a Web fül alatt specifikálhatjuk, hogy melyek azok az oldalak, amiket mindenképp elérhet a felhasználó és melyek azok, amiket nem. Kattintsunk a Testreszabás gombra és adjunk meg néhány népszerűbb weboldalt!

Ha ezzel megvagyunk azt is beállíthatjuk, hogy milyen alkalmazásokhoz kapjon jogosultságot, korlátozhatjuk az iTunes Store és az App Store hozzáférést. Sőt, azt is megadhatjuk mely időintervallumokban férhet hozzá a fiókjához. Részletesen megadhatjuk a hétköznapokat és a hétvégéket, illetve, hogy a gyereknek mikor van alvás ideje. Így biztosak lehetünk benne, hogy pihenés helyett nem a számítógépet nyomkodja, már ha az iPhone-ját nem dugta a párnája alá.

Ha arra vagy kíváncsi iPhone-on, hogyan engedélyezheted a szülői felügyeletet, akkor olvasd el korábbi cikkünket a témában!

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!