imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Weboldalak tartalmának elmentése PDF-ben iPhone-on és iPaden


A Korrektúra (Markup) funkció vastagon kibővült az új iOS érkezésével. A különböző szerkesztések mellett most már komplett weboldalak tartalmát is screenshotolhatod és elmentheted vagy tovább küldheted PDF-ben.

Volt már olyan, hogy például diákként anyagot gyűjtöttél egy beadandóhoz és legszívesebben telefirkáltad volna a weboldal tartalmát jegyzetekkel vagy webdesignerként nagy könnyebbséget jelentett volna, ha megjelölted az adott oldal hol szorul javításra? Akkor a weboldal –> szerkeszthető PDF funkciót neked találták ki.

Ehhez nincs más dolgod, mint:

  • Megnyitni a Safarit az iPhone-odon vagy iPadeden és meglátogatni a weboldalt, aminek tartalmát szeretnéd lementeni PDF-be.
  • Készíts egy sima screenshotot a telefonoddal vagy tableteddel. Face ID-s eszközök esetén nyomd meg egyszerre az oldalsó gombot és a hangerő felt, míg Home gombos eszközök esetén az oldalsó gomb és Home gomb kombinációjával sütheted el a képet.
  • A bal alsó sarokban megjelenő előnézeti képre tappintva meg is nyílik a korrektúra nézet, ahol válaszd a Teljes oldal opciót.
  • Ha megtetted a kellő szerkesztési lépéseket a bal felső sarokban található kész gomb használatával azonnal mentheted a Fájlok (Files) alkalmazásba a PDF-ed, vagy a jobb felső sarokban a Megosztás gombra nyomva továbbíthatod tetszés szerinti alkalmazás használatával.

Jó, ha tudod, hogy a Fájlok alkalmazás használatával nemcsak a telefonod tárhelyét és az iCloud fiókod töltheted meg tartalommal. Számtalan harmadik féltől származó szolgáltatás integrálható az alkalmazásba, úgy mint a Box, Dropbox, OneDrive, Adobe Creative Cloud vagy a Google Drive.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!