imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Windows XP iPhone-on? Lehetséges!


A Windows XP akár iPhone 7-en is futtatható viszonylag egyszerűen, köszönhetően a kalandványó tech guruknak. Hogy miért akarna bárki Windowst futtatni az iPhone-ján? Miért ne?

Talán nincs is olyan, fejlett országban élő ember, aki ne hallott volna még a Windows XP-ről és annak ikonikus dimbes-dombos hátteréről, illetve jellegzetes indító hangjáról. Éppen ezért az ember egy kicsit talán meg is hatódik, amikor viszontlátja a PC hőskorát egy iPhone-on. Persze abban semmi furcsa nincs, hogy a mai telefonok simán futtatják ezeket az ősrégi operációs rendszereket, hiszen a technika jócskán túlszárnyalta már ezen rendszerek követelményeit.

Az iPhone 7 A10 Fusion processzora a legjobb jelenleg a piacon, ami mellé 2 GB RAM társul. Ez jócskán meghaladja azon számítógépein tudását, amiken sok-sok évvel ezelőtt a GTA San Andreast játszottuk vagy a Need for Speed első egynéhány kiadását. Ugyanakkor hiába fut el a rendszer a telefonon, sok mindenre nem igazán alkalmas, arra pedig főleg nem, hogy ehhez hasonló szoftvereket telepítsünk rá.

Az alábbi YouTube videón az látható, amint valaki egy emulátor segítségével futtatja a Microsoft jócskán megvénült Windows XP-jét, mindenféle hackelés és jailbreak nélkül. A technikai csoda az Xcode segítségével telepíthető fel, de ne bocsátkozzunk ilyesfajta kalandokba: az iOS nem helyettesíthető más rendszerrel, mindössze virtuális gépként futtathatunk mellette mást is az iBox nevű emulátorral.

Hiába megfelelő az iPhone 7 hardvere az XP-hez, az emulátorozás rendkívül teljesítményigényes feladat, így a felhasználói élmény közel sem lesz azonos azzal, mint ami az emlékezetünkben él. Nem szeretnénk bárkit arra buzdítani, hogy reprodukálja a videón látottakat: aki a felület kaparászásán kívül egyáltalán nem ért a számítógépek működéséhez, az meg se próbálja megbütykölni az iPhone-ját. Azonban tech bolondoknak és geekeknek kifejezetten kellemes délutánokat okozhat az ezzel való mókolás.

Forrás: Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!