imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Okosóra amit nem kell tölteni? Jön a Withings Activité


Az idei év egyértelműen az okosórák harca lesz (meg persze a jövő év is), egyre több gyártó mutatja be a saját okosóráját. Most az okoskiegészítő gyártó Withings is beszáll a csatába, méghozzá egy igen ígéretes darabbal. Íme a Withings Activité.

Egészen érdekes okosórát mutatott be ma a Withings. (Ha valakinek nem sokat mond a Withings név, érdemes megnézni a Withings okosmérleg tesztemet.) Digitális kijelző helyett egy normál mutatós óra mutatja az időt, egy másik mutató egy 0-100-as skálán pedig az okosfunkciókhoz tartozó értékeket. Ez eddig nem túl érdekes ugye?

Withings Activité fekete

Pedig de! Ha ránézünk az órára, akkor szinte teljesen átlagos órát látunk zafír üveggel és bőr szíjjal. Csakhogy ez nem egy átlagos óra, hanem egy okosóra. Ugyanis a számlap alatt szenzorok, és Bluetooth is található, itt pedig kezd érdekessé válni a dolog.

Withings Activé

A Withings órája képes számolni a lépéseinket (séta- és futástávolságot is mér), ha úszunk, akkor az úszás közbeni távolságot is méri, ki tudja számolni az elégetett kalóriát, monitorozni tudja az alvásunkat, hogy mennyit és milyen mélyen alszunk, ennek megfelelően finoman fel tud ébreszteni a beépített vibramotor segítségével. Van még egy finomság: ez pedig a reszponzív üvegfelület. Ha például kettőt koppintunk az óra üvegén, megmutatja, hogy hány órára állítottuk be az ébresztőt. Elég cool. Úszáskor természetesen nem a bőrszíjat kell használni, hanem az órához járó műanyag szíjat, ezeket pillanatok alatt lehet cserélgetni.

Screen Shot 2014-06-24 at 12.00.54

 

Hogyan is működik mindez? Elég egyszerűen. Az órában alacsony fogyasztású Bluetooth 4.0 található, ez kommunikál az iPhone készülékünkön lévő Withings alkalmazással, és átadja a szenzorok által mért adatokat, amikből szép kis grafikonok lesznek az alkalmazásban. Ugyanígy az alkalmazásból állíthatjuk be az ébresztőórát is például, és állíthatjuk be a napi célunkat is. Itt jutottunk el a második mutató funkciójához, ez a kis mutató mutatja meg 1-100-as skálán, hogy hol tartunk a napi célkitűzésünkhöz képest. Mondjuk ha 10 000 lépést állítottunk be az alkalmazásban, de még csak 5000-et léptünk, akkor az 50-es értéken áll majd a mutató. Természetesen a telefonon futó alkalmazásban láthatjuk az egyéb Withings okoskiegészítőink adatait is. Nekem van például Withings okosmérlegem, így most is látom a súlyomat, pulzusomat a mérleg adataiból, ugyanitt látszódnak majd az Activité által begyűjtött adatok is.

6.Withings_Activité_silver_side

Miért tetszik ez a megoldás? Mert nem egy gagyi “kvarcóra”, hanem egy igazi, órának kinéző kiegészítőt viselhetünk. Ráadásul, és itt jön a lényeg: nem kell naponta tölteni! A Withings Activité órában ugyanolyan akksi található mint bármilyen más órában, ezért NYOLC HÓNAPIG nem kell foglalkozni elemcserével, vagy bármiféle töltéssel. Természetesen ennek megfelelően az okosfunkciók is limitáltak. Nincs benne például pulzusmérő, meg nem érkeznek be rá az sms-ek sem, nincs benne kamera, és a fülünkhöz tartva nem tudunk telefonálni rajta. Hálistennek… Cserébe szépen monitorozza a napi aktivitásunkat, és folyamatosan mutatja az időt, és nem kell töltögetni.

Végre egy okosóra ami vékony, és töltögetni sem kell.
Végre egy okosóra, ami vékony, és töltögetni sem kell.

Számomra az összes eddig látott okosóra próbálkozás egy zsákutcának tűnik, ez az első, aminél úgy érzem, hogy megvenném. Sőt! Már most le is írhatom nyugodtan: meg is fogom venni amint ősszel kapható lesz, és csinálok róla tesztet. Az ára egyébként nem mondható alacsonynak, 390 dollárt kell majd kicsengetni érte, Európában pedig várhatóan 390 eurót, ami 120 000 forintot jelent átszámítva. Ez az összeg magasnak tűnhet, de mégsem mondanám vészesnek, hiszen bármilyen kicsit is jobban kinéző óra ennyibe kerül, egy Rolex meg akár milliókba. Pedig a rolexben még Bluetooth sincs :). Persze tudom, mire gondoltok: milyen lesz az iWatch, amit majd bemutat az Apple? Ez nagyon jó kérdés, de amíg az Apple ténylegesen be nem mutatja a saját okosóráját, addig nem érdemes találgatásokba belemenni. Lehetne most például hosszas cikket írni az Apple-Rolex együttműködésről, ami alapján lehet, hogy az Apple is hasonló, kijelző nélküli órán dolgozik, de tényleg hagyjuk ezeket a találgatásokat, koncentráljunk azokra a termékekre, amiket már bemutattak, ez pedig jelenleg a fenti Withings Activité. Én már most simán megelőlegezek neki egy Instant Get címkét, mert nagyon tetszik az egész koncepció.

A Withings Activité elérhető lesz az iSTYLE üzletekben fekete és fehér színekben is valamikor összel. A jelenleg elérhető Withings termékeket ide kattintva nézheted meg.

Nézzétek meg a hivatalos videót is, ha már végigolvastátok a cikket, aztán indíthatjátok a kommentcunamit.

 

 

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!