imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Withings Activité Pop teszt


Még márciusban írtunk egy tesztet a Withings Activité-ről, a Pop változat elegáns kiviteléről. Most viszont végre megérkezett az Activité Pop is, amit egyből gyorsan ki is próbáltam. Őszintén kijelenthetem, hogy már pár nap után egészségesebbé tette az életmódomat. 

Az okosórák tavaly óta egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Éppen ezért egyre több gyártó kezdett el okosórákat gyártani. A legnagyobb probléma az okosórákkal a telefonnal való kompatibilitás. iOS felületet például csak nagyon kevés óra támogat. A Withings pedig egy olyan gyártó, amelynek a termékei Android és iOS operációs rendszerrel is teljes mértékig kompatibilisek.

Az Activité Pop nem csupán nagyszerűen néz ki. Rendkívül könnyű, és a különleges bevonattal ellátott tokozásnak, valamint a puha szilikonszíjnak köszönhetően nemcsak kényelmes, de strapabíró is. Az üveglap nem karcolódik, nem törik. Ezt akaratomon kívül teszteltem, ugyanis a hétfői WWDC alatt párszor rendesen odavágtam véltelenül fémhez és asztalsarkokhoz is egyaránt. Nem koszolódik, nincsenek ujjlenyomatok és tűző napsütésben is kiválóan olvasható a számlap. A Pop kivitel is teljes mértékig vízálló, tehát nem kell levenni még zuhanyzáshoz sem. Sőt, képes mérni úszás közben is, így láthatod a különböző ezzel kapcsolatos statisztikákat is.

Mivel egy analóg óra alá rejtették az összes szenzort, ezért nem kapott túl sok „okosfunkciót”. Viszont amire van beépített szenzora, azt nagyon pontosan méri. Képes különbséget tenni a sétálás, a futás és az úszás között is, tehát ha hirtelen megiramodik az ember, akkor azt egyből futásnak fogja mérni az óra. Azt is be tudja határolni, hogy mikor fekszünk le és percre pontosan megmondja, mikor aludtunk el.

pop1

Egy gombelemmel működik

A dobozban az Activité Pop mellé egy kis szerkezetet kapunk, amivel aktiválni tudjuk az órát. Ennek a fémdarabnak a másik végére pedig egy olyan eszközt tettek, amivel ki tudjuk nyitni az óra hátlapját, ha elemet kell cserélni. Érdemes felírnunk magunknak, hogy hova tesszük ezt az eszközt, mert nyolc hónap alatt könnyen elfelejti az ember. Az óra ugyanis 8 hónap aktív használat után meríti le az egyébként boltban kapható teljesen szabványos elemet.

A Withings Activité Pop egy könnyedebb stílust képvisel, és kíváló kiegészítőként funkcionál a mindennapokban. Az óra három féle színben kapható: homok, azúr és szürke tokozással. Én a fekete változatot próbáltam ki, mert úgy gondoltam, hogy ez nagyjából minden lezser öltözékhez illik. Legnagyobb meglepetésemre viszont nem csak az átlagos hétköznapokra tudtam felvenni, mert öltönyhöz is passzolt az óra. A szilikon szíj ugyanis matt, az óra számlapja pedig igényes és gyönyörű.

pop3

Ugyanaz a lélek, más testben

Az óra semmivel nem tud kevesebbet, mint a Withings Activité. Ugyanúgy tökéletesen működik a Withings alkalmazással, ugyanolyan pontosan mér, és a funkciók is teljesen ugyanazok. A Pop viszont nem zafírüveg és nincsen hozzá bőr szíj. Én ettől függetlenül első ránézésre beleszerettem az órába, persze az, hogy tetszik-e valakinek teljesen szubjektív. Az egyetlen dolog, ami kicsit zavaró, hogy én kicsinek érzem a kezemen, hiszen 36,3 mm az átmérője. A Withings így viszont elérte, hogy az óra teljesen uniszex, tehát férfiak és nők is hordhatják. 

Mivel könnyű anyagokból készült, ezért pehelysúlyú az egész. Ez akkor jelentett nagy előnyt, mikor kipróbáltam az ébresztés és alváskövetés funkciókat. Szinte fel sem tűnik, hogy az ember kezén van, ezért simán lehet tőle aludni. Tulajdonképpen, ha jobban belegondolok, akkor a teszt során egyszer sem vettem le a csuklómról.

pop2

Egy lépéssel közelebb az egészséghez

A teszt elején említettem, hogy az óra megváltoztatja az ember életét. A teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Withings alkalmazása zseniálisan lett kitalálva. Alapvetően ugyanis az emberek azért nem figyelnek a rendszeres mozgásra és egészséges életmódra, mert hiányzik a motiváció az egészhez. Ha letöltjük az Withings appot, akkor egy helyen láthatjuk az összes adatunkat, igényesen kivitelezett grafikonokon. Értesítésekkel is tud motiválni az egészségre. Több különféle értesítés közül választhatunk: igyunk egy pohár vizet, mérjünk súlyt vagy vérnyomást, együnk gyümölcsöt, mozogjunk, versenyezzünk az ismerőseinkkel és rengeteg egyéb található még az alkalmazásban. Ha beállítjuk ezeket az értesítéseket, akkor megadott időpontban mindennap megkapjuk őket. De a Withings app szépsége nem csak ebben rejlik.

Alapvetően négy részre lehet osztani az egész rendszert. Követhetjük a súlyunk változását, a vérnyomásunk alakulását, az általunk megtett távolságot és az alvásritmusunkat is. Minden adatot meg lehet adni kézzel is, de persze minden területre van terméke is a Withingsnek, amivel tökéletesen lehet mérést végezni.

Az órán a lépéseinket az óralapon található kisebb mutató segítségével láthatjuk. Ehhez meg kell adnunk a naponta megtenni kívánt lépések számát, és ebből számolja ki az óra a százalékos teljesítményünk. Amikor felcsatoltam az órát akkor egy 10 000 lépéses célt tűztem ki, amit másnapra már meg is változtattam. Második nap már a 13 000 lépés bőven megvolt, ezért a harmadik napra gondoltam egy nagyot, és megcéloztam a 20 000-t. Sajnos szomorúan tapasztaltam, hogy a maximálisan beállítható érték az 15 000, de szerencsére van egy 20 000-es jelvény. A legnagyobb motiváló erőt ugyanis a legjelentéktelenebbnek tűnő dolog adja az alkalmazásban. A jelvényeket a teljesítményünk után kapjuk, például ha megvan a 6 000 lépés, de vannak komolyabb erőfeszítést igénylőek is.

printscreen_withings

Fejlett alváselemzés

A Withings Activité Pop képes figyelni az alvásritmusunkat, ha a kezünkön hagyjuk alváshoz. Reggel kelés után pedig az alkalmazást megnyitva szinkronizálja a mért adatokat, majd egy grafikont készít, amiről láthatjuk, hogy mikor aludtunk mélyen és mikor aludtunk csak felszínesen. Ezen kívül mér ágyban töltött időtartamot és alvással töltött időtartamot is.

Általában egy Avea izzó fényére szoktam kelni szép madárcsicsergéssel társítva, de gondoltam a Pop kedvéért ezt megváltoztatom és kipróbáljam milyen úgy ébredni, hogy finoman az óra megrezegteti a kezem. Igazából ekkor jöttem rá, hogy ezt a funkciót inkább úgy kéne reklámozni, hogy „biztos nem fogsz többet elaludni”. Tényleg halkan rezeg, de nem lehet kikapcsolni és nagyon zavaró, hogy akkor is rezeg, mikor már rég felkelt az ember. Lehet, hogy van aki meg tudja szokni, de én felriadtam és egyáltalán nem azt mondanám, hogy jól keltem. A megoldás az lett, hogy kikapcsoltam ezt a funkciót egyből az első próba után. András viszont nagyon jól megfogalmazta, hogy fix idejű értesítésekre viszont hasznos lehet ez a funkció:

„Arra viszont nagyon hasznos lehet, hogy egy tárgyalás közben szóljon, hogy lejárt a parkolójegy, hiszen volt már, hogy azért büntettek meg, mert a lenémított telefonomon nem vettem észre, hogy megérkezett a parkolás végét jelző SMS.”

Kinek ajánljuk a Withings Activité Popot?

Azoknak akiknek tetszett a Withings Activité, de soknak gondolta a 120 900 Forintot az óráért. A Withings Activité Pop ugyanis csak 49 900 Ft, ami lényeges különbség. Ha belegondolunk, akkor egy jó minőségű igényes órát kapunk, okosfunkciókkal megspékelve. Az óra nagyon jól mutat többféle ruházathoz is, tehát nem kell attól félni, hogy egy túl elegáns órát hordunk egy lezserebb összeállításhoz. Persze az Apple Watch továbbra is a kedvencem, de ha olcsóbb árkategóriában gondolkodnék, akkor mindenképp ezt a terméket választanám. Ha megtetszett a Withings Activité Pop, megvásárolhatod az iSTYLE-ban.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!