imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Word Lens a Google tulajdonába került


Még múlt hét végén jelent meg a Word Lens fordítóalkalmazást fejlesztő Quest Visual honlapján egy közlemény, miszerint felvásárolta a céget a Google. A cég a közleményben megemlíti:

A jövőben ötvözhetjük a Quest Visual technológiáját, és a Google Translate széleskörű nyelvi támogatását. Köszönetképpen, hogy ilyen sokan támogattak minket, ingyenesen letölthetővé tesszük az alkalmazást és a meglévő nyelvi csomagokat amíg az átállás végbemegy.

Aki nem ismerné: a Word Lens egy olyan alkalmazás, ami a kamera képén látható szöveget fordítja le különböző nyelvekre. A Google valószínűleg nem véletlenül vetett rá szemet, hiszen elérhető volt a Google Glassra is (mi is teszteltük), ahol nagyon jól működött, nekem ez volt a szemüveg egyik legjobban tetsző funkciója.

Vicces módon az Apple is szereti a Word Lens alkalmazást: a legutóbbi átfogó, „Powerful” elnevezésű kampányukban többek között ezzel az alkalmazással is reklámozták az iPhone 5s-t. Várhatóan szerencsére a Google nem fogja levenni az App Store-ból a Word Lenst, legalábbis nem szokásuk az ilyesmi, hiszen már most is 36 alkalmazásuk szerepel a boltban iPhone-ra. Ne felejtsük el továbbá, hogy nemrég a Google 3,2 milliárd dollárért megvásárolta a Nest okostermosztátot gyártó céget is, és az eszközt továbbra is árulja az Apple az Apple Store-okban.

Addig is, amíg tisztázódik a helyzet, gyorsan töltse le mindenki ingyenesen a Word Lens alkalmazást és a nyelvi csomagokat az App Store-ból!

Forrás: 9to5Mac.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!