imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Woz elmondta, mi a véleménye Tim Cook első öt évéről


Augusztus 24-én lesz öt éve, hogy Tim Cook lett az Apple vezérigazgatója, miután Steve Jobs lemondott, és őt kérte fel erre a szerepre. Az elmúlt öt évben az Apple bevétele több mint a duplájára emelkedett (108 milliárd dollárról 231 milliárd dollárra), mégis, a sok dicséret mellett sok kritika is éri a jelenlegi CEO-t. De nem Steve Wozniak, az Apple társalapítójának irányából.

Steve Wozniak is a Szingapúrban tartott, Paypal FinTech Xchange 2016 elnevezésű kerekasztal-beszélgetés egyik meghívottja volt, ahol arról is megkérdezték, mit gondol a jelenlegi Apple-ről, és Tim Cookról. Woz nem is lehetne boldogabb:

Nagyon örülök annak, ahogy az Apple dolgai alakulnak. Amikor Steve Jobs meghalt, volt egy ilyen tendencia, sokan azt mondták: »jaj ne, az Apple elvesztette a meghatározó erejét, mostantól jön a hanyatlás, és már nem lesznek innovatívak.« Én akkor azt mondtam, várjunk egy pár évet, ne ítélkezzünk előre.

Szóba került az Apple kontra FBI ügy is, amikor is az Apple nem volt hajlandó az egyik San Bernadrinó-i terrorista iPhone-ját feltörni a nyomozó iroda számára. Steve Wozniak akkor is nyilvánosan kiállt az Apple mellett, és most is szóba került az eset:

Nagyon csodálom Tim Cookot azért, mert kiállt az egyének személyes adatainak biztonsága mellett, mivel az Apple egész életemben azt a kérdést jelentette számomra, hogy mi a fontosabb, az ember, vagy a technológia. Az Apple mindig is az embert részesítette előnyben. Rengeteg technológiát hozunk létre, ehhez sok szoftvert fejlesztünk, melyek emberi módon működnek, ahelyett, hogy arra kényszerítenék az embereket, hogy a technológiához kelljen alkalmazkodniuk. Nagyon határozottan egyetértek Tim Cook adatvédelemmel kapcsolatos álláspontjával.

Tim Cook Cupertinóban, az Apple főhadiszállásán.
Tim Cook Cupertinóban, az Apple főhadiszállásán.

Wozniak az Apple új, munkaerővel kapcsolatos irányelveit is dicsérte, valamint azt, hogy Tim Cook nyilvánosan kiáll bizonyos elvek mellett:

Tim nagyon nyitott azzal kapcsolatban, hogy mindenkit, a különböző kulturális, etnikai, nemi vagy szexuális háttértől függetlenül egyenlően kezeljenek. Most már pontosan ugyanannyit fizetünk a nőknek és a férfiaknak, szerintem mi vagyunk az egyetlen olyan technológiai cég, ami elérte ezt a célt. Ezért nagyon tisztelem.

A beszélgetés során az IDC egyik elemzője, Bryan Ma felvetette a kérdést, hogy vajon Tim Cook rendelkezik-e azokkal a képességekkel, amivel az Apple-t továbbra is a többiek előtt tartja. Woz elmondta: ő is azt látja, hogy van egy olyanfajta elképzelés, miszerint az Apple már nem annyira innovatív, de az okostelefon-piac nem sprint, hanem maraton.

Az eladások még mindig jók, az Apple nevét nem a mostani vagy a következő modell funkciói határozzák meg. Az Apple sikere azon az örökségen alapszik, hogy az emberek elégedettek, és szeretik azt, ahogyan a termékek működnek. Ez a helyzet továbbra is fennáll. […] Az Apple Tim Cook alatt sosem csinált olyan terméket, ami tényleg szörnyű vagy ronda lenne.

A jövőről is megkérdezték, természetesen ezzel kapcsolatban ő sem tudott sokkal többet mondani annál, amit mindenki tud:

Az Apple mindig is dolgozott titkos projekteken, szóval biztos vagyok benne, hogy most is sok minden történik a háttérben.

Tim Cook nemrég Jena McGregornak, a Washington Post újságírójának mesélt arról, hogy milyen is az Apple-t vezetni, mik azok az értékek amiket fontosnak tart, és hogy mi a véleménye az elemzőkről. Ide kattintva olvashatod el a legfontosabb részleteket.

Forrás: CNET via AppleWorld.Today.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!