imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Woz nem örülne, ha eltűnne a jack-csatlakozó


Ki ne hallotta volna már azt a pletykát, miszerint az Apple a hamarosan bemutatásra kerülő iPhone 7-ről lehagyja a jack-csatlakozót? Rendben, biztos vannak ilyenek, de Steve Wozniak nem tartozik közéjük, el is mondta a véleményét a rebesgetett lépésről.

Steve „Woz” Wozniak, az Apple társalapítója nemrég az ausztrál Financial Review-nak adott egy interjút, amiben elmondta a véleményét a jack-csatlakozó elhagyásáról. Woz egyébként néhány éve ausztrál állampolgárságot is szerzett, ami régi vágya volt, korábban éveken át ingyenesen adott tanácsot helyi cégeknek. Most az Apple-nek tanácsolta azt, hogy ne piszkálják a jól bevált régi csatlakozót:

Ha tényleg nem lesz rajta 3,5 milliméteres fülhallgató-csatlakozó, az jó sok embert ki fog akasztani. Én nem szívesen használok Bluetooth-t. Nem szeretem a vezeték nélküli dolgokat. Vannak autóim, ahová be lehet dugni a zenét, vagy Bluetooth-on keresztül is le lehet játszani, és a Bluetooth laposnak hangzik ugyanannál a zenénél.

Drowzee Woz
Drowzee Woz

Apró érdekesség, hogy ugyan Steve Wozniak már több mint 30 éve nem dolgozik aktívan az Apple-nél, hivatalosan továbbra is a cupertinói cég alkalmazásában áll, évi 120 ezer dolláros fizetéssel. Woz azt mondta, ha tényleg eltűnik a jack-csatlakozó, ő valószínűleg egy adapterrel fogja továbbra is használni a jól bevált fülesét – ami egyébként egy egyedileg gyártott, pontosan a fülébe illeszkedő darab:

A sajátomnak egyedi kialakítása van, így nagyon kényelmesen illeszkedik, akár aludhatok is benne meg minden. És csak egy fajta jack-csatlakozóval létezik, szóval adaptert kell majd használnom.

Hozzátette, hogy nem zárkózik el a jövőben a Bluetooth használatától, csak ahhoz egy kicsit jobb minőségűnek kéne lennie:

Ha lenne egy Bluetooth 2, nagyobb sávszélességgel és jobb minőséggel, ami olyan hangzást adna, mint az igazi zene, akkor használnám. Az Apple jó abban, hogy a jövő felé mozdul, én pedig szeretem ezt követni.

Steve Wozniak hátizsákjának tartalma utazás közben 2012-ben. Egy adapter még talán belefér. | Kép forrása: Gizmodo
Steve Wozniak hátizsákjának tartalma utazás közben 2012-ben. Egy adapter még talán belefér. | Kép forrása: Gizmodo

(Woz valószínűleg nem követi annyira a Bluetooth-szabvány változásait, jelenleg a 4.2-es verziónál tartunk, a Bluetooth 5 idén év végén vagy jövő év elején érkezik, négyszer nagyobb hatótávval és kétszer gyorsabb adatátvitellel.) Ha már a vezetékek jövőjéről beszélünk, az Intelhez hasonlóan ő is az USB–C-t tartja a lehetséges jack-utódnak:

Szerintem az USB–C lesz a jövő. Az egyik kedvenc androidos telefonom, a Nexus 5X is ezt használja. Véleményem szerint magasabb szintet jelent [a jackhez képest].

Forrás: Financial Review via Cult of Mac. Borítókép: Nic Walker.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!