imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Wozniak: Az Apple túl nagy cég a következő nagy dobáshoz


Steve Wozniak, az Apple társalapítója szerint az Apple-nek túl nagy kockázatot jelentene a következő nagy dobás, ahogy a többi vezető tech cégnek is, ezért meglátása szerint nem tőlük várhatók a jövő innovatív újítása. Arról is beszélt, hogy mi hiányzik a tech óriások fejlesztő csapataiból.

Wozniak mindig is egy “ami a szívén az a száján” típusú ember volt. Annak ellenére, hogy egy ideje már visszavonult a nagy nyilvánosság elől és nem tartozik az Apple első számú emberei közé, a cég még mindig nyilvántartja az alkalmazottjai listáján – Steve Wozniak egy amolyan tiszteletbeli alkalmazott az Apple berkeiben. A szavaira pedig érdemes odafigyelni, évtizedek tapasztalata beszél az öregből.

Woz úgy látja – amit egyébként mostanában egyre többen felrónak az Apple-nek –, hogy a nagy cégek, köztük a cupertinóiak sem vállalnak kockázatot az innovációban, hiszen kialakult egy bizonyos piaci felállás, így anyagilag senkinek sem jönne jól egy bukott termék vagy technológia. Az Apple társalapítója azt is megjegyezte, hogy a jövő technológiáival kapcsolatban (kiterjesztett valóság, mesterséges intelligencia) jelenleg a Tesla halad a legjobb úton.

Úgy vélem, a Tesla van a legjobb úton jelenleg. Ők sok mindent kockára tesznek, én rájuk fogadok.

 

Igaz, ami igaz, évek óta nem láttunk áttörő újításokat se az Apple-től, se a Microsofttól, se pedig a Google-től. Walt Mossberg nemrégiben szélcsendnek nevezte a jelenleg kialakult helyzetet. Mossberg szerint a számítógépek eltűnni látszanak, viszont új és izgalmas dolgokat várhatunk a jövőben. Mikor kezdenek a cégek valami tényleg hasznosat a mesterséges intelligenciával vagy épp a kiterjesztett valósággal? Jogos a türelmetlenkedés, de egyáltalán igénylik jelenleg ezeket az emberek? Az Apple úgy tűnik némileg várakozó álláspontra helyezkedett.

Tim Cook sziluett

Ez valamelyest érthető is a cég részéről, amely rengeteg pénzt keres az iPhone eladásokból és sok száz millió ember használja az eszközeit. Nehéz lehet úgy nagyot újítani, mind funkciókban, mind pedig dizájnban, hogy az a lehető legszélesebb célközönséget fedje el, hogy egyedi technológiákat alkalmazzon és mindenki igényeit kielégítse. Ilyen módon tekinthető az iPhone egy ellaposodó terméknek, annak ellenére, hogy tele van apró újításokkal; azonban a következő nagy dobásra még várnunk kell.

Nézd csak meg az olyan cégeket, mint a Google, a Facebook, az Apple és a Microsoft, amik megváltoztatták a világot – és idevehetjük a Teslát is. Ezeket általában fiatal feltörekvő emberek hozzák létre. Nem nagy vállalatokból válnak ki.

Ha Woznak nem is hisszük el minden szavát vagy éppenséggel valamelyest kétségbe vonjuk azokat, abban mindenképpen igaza van, hogy a fiatal generációkban van az erő, ahogy ők is csinálták annak idején. Amikor még nem voltak részvényesek, csak fiatal mérnökök, akik nagyra vágytak. Elképzelhető, hogy vérfrissítésre lenne szükség az Apple-nél, több fiatalt kellene pályára állítani, vagy valóban az a helyzet, hogy nem akarnak nagyot kockáztatni. Nos, legközelebb még idén választ kaphatunk erre, de 1-2 éven belül biztosan. Meghatározó időszak következik a számítástechnikában és az Apple életében is.

Forrás: 9to5mac

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!