imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

WSJ: USB-C lesz az új iPhone-okon


A Wall Street Journal szerint idén jön el a pillanat, hogy az Apple felzárkózzon csatlakozóügyben a világhoz, na meg saját magához. Lehet, hogy még a végén össze tudod majd kötni az iPhone-t a MacBookkal?

Nem is olyan rég mi is alaposan kiveséztük a témát, hogy az Apple-nek pontosan mikor és mégis miért kellene leváltania a 2012-ben bevezetett Lightningot. A legfőbb érv az USB-C mellett továbbra is az, hogy univerzális szabványról van szó, ami ráadásul gyakorlatilag minden jelenlegi technológiai igényt ki tud szolgálni, és bőven fedi a Lightning tudásának spektrumát is. Persze ellenérvek is voltak: egyrészt túl korai lenne a váltás, a Lightning még csak alig 5 éves; másrészt az USB-C port kicsivel vastagabb, amitől Jony Ive agyvérzést kapna, és még a MFi programból csordogáló pénz is elveszne.

cover22-746x419@2x

Én személy szerint úgy hiszem, hogy mindent egybevetve a felhasználóknak lényegesen jobb lenne egy USB-C-s iPhone. Viszont, ahogy azt az említett cikkben is írtuk, kevés arra az esély, hogy ezt a lépést még idén megtegye az Apple. Már csak azért sem, mert a rengeteg jóslat és pletyka közül idáig egyik sem említette ennek lehetőségét, márpedig egy Kuo vagy Gurman biztosan értesült volna egy ekkora kaliberű változtatásról.

Most ha nem is ők, de a szintén elég szavahihető Wall Street Journal kavarta fel az állóvizet. Szerintük a következő iPhone-ok alján már egy USB-C fog figyelni. Legalábbis ezt sugallták, ugyanis elég homályosan fogalmazták meg a jóslatot. Épp emiatt azt az értelmezést is ki lehet olvasni, hogy nem magán a telefonon váltanak, hanem a töltőfejeken. Tehát az eddigi USB-A fej lenne a jövőben USB-C, amibe egy Lightning–USB-C kábel segítségével csatlakoztathatnánk a telefont. Ennek is lenne értelme, és ugyanúgy megoldaná a zavaró inkonzisztenciát MacBook és iPhone között.

verge_DSC_8885_2040pxl_2

Ez utóbbi lehetőség több szempontból is esélyesebb. Emlékezzünk csak vissza, hogy a kábelhelyzet rendezésének érdekében az Apple éppen nem rég kezdett bele az Ultra Accessory Connector (UAC) csatlakozás támogatásába. Ezzel meg tudná oldani a fül- és fejhallgatók körüli összeférhetetlenségéket, méghozzá úgy, hogy közben Lightning marad a telefon alján. Ha a töltőfejeket meg USB-C-re cserélik akkor a MacBookos gond is megoldódna. Megmaradna tehát a káposzta, és a kecske is jóllakna: az Apple-nek nem kell leváltania a Lightningot, ugyanúgy kapná továbbra is a jogdíjakat stb., a felhasználóknak pedig megoldódna a két legsürgetőbb problémájuk. Win-win.

Szerintünk egyébként a WSJ forrása nem lehet túl megbízható, valószínűleg benézték az információt. Inkább arról lehet szó, hogy egy USB-C sebességre képes Lightning csatlakozó jöhet. Már csak azért sem esélyes az USB-C-re átállás, mert rengeteg eszközt kellene kukáznia az Apple-nek, kezdve a Lightning fejhallgatókkal egészen az AirPods töltőjéig.

Forrás: The Verge

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!