imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Díszítik a WWDC helyszínét, ajándékok a résztvevőknek


Már csupán pár órára vagyunk az idei WWDC elindulásától. Szokás szerint az Apple prezentációja nyitja meg a fejlesztői konferenciát, és minden bizonnyal megnézhetjük, milyen lesz és mit tud majd az iOS 9 és az OS X 10.11.

Ahogy minden évben, az Apple idén is feldíszítette az eseménynek helyt adó Moscone West konferencia-központot, ezúttal is leginkább a meghívón található grafikai elemeket használták a különböző plakátokhoz, az épület fő homlokzata pedig két hatalmas Apple-logót kapott.

Az épület oldalán látható plakátok. | Kép forrása: MacStories
Az épület oldalán látható plakátok. | Kép forrása: MacStories

Ami a beltéri plakátokat illeti, idén úgy néz ki, nem fogjuk tudni előre kitalálni a soron következő OS X-verzió nevét. Tavaly ugyanis A plakáton egy fehér X mögött a Yosemite Nemzeti Park volt látható, így elég egyértelműnek tűnt az elnevezés is. Idén a meghívóhoz hasonló grafikán láthatjuk a három operációs rendszer elnevezését is: iOS, OS X, és watchOS:

Ezen egyébként több érdekességet is megfigyelhetünk, amibe mindenfélét bele lehet látni a nagy izgalomban. Először is, az iOS-felirat is egy kör alakú ikonon látszik, pedig az iOS ikonjai lekerekített négyzetek – ettől függetlenül nagyjából zéró esélyt látunk arra, hogy kör alakú ikonokat kapjon az iPhone és az iPad. A másik érdekesség, hogy ezek szerint az Apple Watch operációs rendszerének hivatalos elnevezése watchOS, ami nagyon furán néz ki így leírva. Viszont így szerepel a WWDC appban is, tehát nem „elgépelésről” van szó. Szokás szerint a bejárathoz is került egy nagy plakát, és az utcára is kikerültek a zászlók:

A bejáratnál látható beltéri plakát. | Kép forrása: MacStories
A bejáratnál látható beltéri plakát. | Kép forrása: MacStories
A szokásos zászlók az utcafronton. | Kép forrása: MacStories
A szokásos zászlók az utcafronton. | Kép forrása: MacStories

A résztvevők idén is megkapták a szokásos ajándékcsomagot, amiben megint egy dzseki található. A különbség annyi, hogy a felirat más betűtípussal készült, illetve kicsit más a cipzárak és a zsebek kialakítása a tavalyihoz képest.

A dzsekin ráadásul egy apró geek-poént is elrejtett az Apple, a méretet és származási helyet tartalmazó címkére ugyanis a tavaly bemutatott Swift-programnyelvben írták a szöveget:

Swift „programkód” a WWDC-dzsekiben. | Kép forrása: AppleInsider
Swift „programkód” a WWDC-dzsekiben. | Kép forrása: AppleInsider

Ne feledjétek tehát, az idei WWDC itthoni idő szerint ma 19:00 órakor indul. Szokás szerint mi is készülünk élő videós közvetítéssel, szóval érdemes visszanézni pár perccel este 7 előtt!

Forrás: MacStories, AppleInsider. Borítókép: Frederico Vittici / MacStories.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!