imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

WWDC összefoglaló: Mac OS X Yosemite


Ahogyan az előzetes infók alapján már sejteni lehetett, a Mac OS 10.10 keresztnevét valóban a Yosemite parkról kapta. Az új verzióban eszközölt változások minden várakozásunkat felülmúlja a funkcionalitás és a megjelenés terén is.

overview_apps_hero_2x

A grafikus felületet megújult: áttetsző, színes felületek jellemzik, közelebb került az iOS 7 képi világához, de annyira azért nem meghökkentő. Mi egyelőre nagyon szeretjük. A világos színséma mellett bekapcsolható a dark mode, ami talán a professzionális grafikusok, fotósok és videósok szívéhez kerül majd a leginkább közel.

overview_design_hero_2x

Az értesítési központ csak enyhe ráncfelvarráson esett át, a Spotlight, a Safari és a Mail alkalmazások viszont igen markáns változásoknak néznek elébe.

A Spotlight kereső ezentúl internetes források találatait is mutatja és mértékegységek közötti átváltást is elvégez.

forrás: Arstechnica
forrás: Arstechnica

A Safari új ablaka méginkább a közzéppontba helyezi a címsort, és ezentúl rengeteg online forrás találatát már gépelés közben megmutatja. Bekerült az iPhone-ról már ismerős tab view, ami azoknak a felhasználóknak segít majd eligazodni, akik gyakran többtíz oldalt tartanak nyitva, és ezentúl a privát böngészés egy külön ablakot nyit meg, ami a Google Chrome felhasználóknak lehet a leginkább ismerős.

safari

Az AirDrop fájlküldés végre Mac és iOS között gond nélkül működik. Erre már régóta vártunk, végre itt van.

A  legizgalmasabb újítás a Handoff. Ha elkezdünk egy dokumentumot Mac-en, mobileszközeink felkínálják a lehetőséget, hogy onnan folytassuk, ahol abbahagytuk. Sokkal akadálymentesebb lesz az eszközváltás, de nem is lesz rá mindig szükség: telefonhívásokat, sms-eket is indíthatunk és fogadhatunk a Mac-en, ha a telefonunk a közelben van, nem kell kézbe venni. Sokkal egyszerűbb lesz az élet.

overview_mac_ios_hero_2x

Annak ellenére, hogy nem mutattak be új hardvert, a Mac OS X következő kiadása, a Yosemite rengeteg újítást és csinosítást hoz majd el. Minket már izgalomban tart, úgyhogy a napokban várható egy részletesebb bemutató is, hiszen a fejlesztők számára már ma elérhető az új rendszer teszt verziója.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!